2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Magyar Péter valószínűleg nem indulhat saját párttal az EP-választáson

Az EP-választáson az a párt indulhat jelölőszervezetként, amely a szavazás kiírásakor (március 12-én) már jogerősen bejegyzett párt volt – ismertette ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

  • Magyar Péter valószínűleg nem indulhat saját párttal az EP-választáson

Ha személyesen Magyar Péter – vagy mozgalmának bármely tagja – az idei EP-választáson indulni akar, akkor egy már korábban bejegyzett pártnak kellene őt, illetve az érintett személyt jelölnie – mondta el a Magyar Nemzet megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán. A Századvég jogi szakértője kiemelte, hogy az Euró­pai Parlament választásán az a párt indulhat jelölőszervezetként, amely a szavazás kiírásakor már jogerősen bejegyzett párt volt. Mint ismert, a köztársasági elnök március 12-én tűzte ki az EP-választások időpontját, míg Magyar Péter csak március 15-én jelentette be a pártalapítási szándékát.

A szakértő jelezte azt is, hogy az EP-választáson az a nyilvántartásba vett párt állíthat listát, amelyik 2024. május 3-án 16 óráig összegyűjti húszezer választópolgár aláírással hitelesített ajánlását, és bejelenti listáját a Nemzeti Választási Bizottságnál a vonatkozó rendeletben foglaltak alapján. Hozzátette: a hivatalos kampány az EP-választást megelőző ötvenedik napon, azaz április 20-án kezdődik, vagyis a választáson indulni akaró pártok ekkortól kaphatják meg az aláírások gyűjtésére szolgáló ajánlóíveket a Nemzeti Választási Irodától. 

A bejelentett szervezet létezését és adatainak hitelességét a civil szervezetek bírósági nyilvántartásában a Nemzeti Választási Iroda ellenőrzi, ezt követően a Nemzeti Választási Bizottság minden, a törvényes feltételeknek megfelelő jelölőszervezetet – legkésőbb a bejelentését követő negyedik napon – nyilvántartásba vesz 

– tette hozzá.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!