2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Magyar Nemzeti Médiaszövetség: Rendkívül aggasztó Fekete-Győr András fenyegetése

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) rendkívül aggasztónak ítéli a Fekete-Győr András, a Momentum elnökének Facebook-oldalára feltöltött videóban elhangzott fenyegetést, mely szerint az ellenzéki politikus eltiltaná a foglalkozásuk gyakorlásától azokat az újságírókat, akiket ő propagandistának ítél.

  • Magyar Nemzeti Médiaszövetség: Rendkívül aggasztó Fekete-Győr András fenyegetése

Az MNMSZ vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: "kötelességének érzi, hogy megszólaljon az egész médiaszakmát fenyegető kirohanás ellen, amelynek március 15-e előtti közreadását tudatos ünneprontásnak tekinti".

Felidézték, hogy Fekete-Győr András - aki nem csak egy ellenzéki párt, a Momentum elnöke, hanem pártjának miniszterelnök-jelöltje is - "nem először ragadtatja magát a sajtó ellen erőszakot ígérő fellépésre", 2017-ben az Origo szerkesztőségében is "kéretlen, az újságírók zaklatására is kiterjedő" látogatást tett.

A médiaszövetség azt írta: a szakma nevében most elvárják Fekete-Győr Andrástól: nevezze meg, "mely pártokhoz tartozó, mely politikustársaival folytatott diskurzusa során keveredett vitába erről az általa radikálisnak nevezett megoldási javaslatáról". Felszólították továbbá az ellenzéki politikust, hogy tárja a nyilvánosság elé: folyik-e az újságírók listázása, propagandistának nyilvánítása a pártjában és a pártja részvételével formálódó ellenzéki összefogás politikai programjának megalkotásában.

Az MNMSZ közleményében arra is kitért, hogy Fekete-Győr András fenyegetésében határozottan elutasítják a propagandista szó használatát is kollégákra nézve. Véleményük szerint "addig nem lesz béke az újságíró-társadalomban, amíg a szuverén módon vállalt nézetek képviseletét engedjük propagandamunkának nevezni, a markáns véleményükkel kiálló kollégáinkat pedig a politikusok által meghurcoltatni, egzisztenciálisan is fenyegetni" - fogalmaztak.

A szövetség a médiaszakmában és a szakmán kívül is mindenkit arra kért, hogy emelje fel a szavát ez ellen a "megengedhetetlen megszólalás ellen". "Felhívunk továbbá mindenkit a Fekete-Győr András által ebben a kérdésben többségi álláspontot képviselőknek nevezettek közül - legyenek azok akár a Momentum, akár a baloldali összefogás politikusai -, hogy hallassák a hangjukat, szólaljanak fel a nyilvánosság előtt is a Fekete-Győr András által képviselt radikális nézetek ellen" - tették hozzá.

Erre most mielőbb nagy szükség van egy nappal március 15. előtt, amikor immár hagyományosan a sajtószabadságot is köszöntjük.

 

MTI

Kapcsolódó anyagok:

A Gyurcsány-fiúk

Eltiltaná a jobboldali újságírókat munkájuk gyakorlásától Fekete-Győr András

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!