2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Európai Híradó 07:30

Belföld

Magyar Nemzet: Nemigen szeret szóba állni a sajtóval Karácsony Gergely

Együttműködési nyilatkozatot írt alá Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltjeivel. A dokumentumban szereplő hangzatos pontok, a lakosoknak kedvező parkolási rendszer kiépítése, a zöldterületek bővítése éles kontrasztban állnak a politikus kudarcos kerületvezetői tevékenységével.

  • Magyar Nemzet: Nemigen szeret szóba állni a sajtóval Karácsony Gergely

A sajtó egyetlen kérdésére sem volt hajlandó válaszolni Karácsony Gergely (képünkön), a baloldal főpolgármester-jelöltje a Párbeszéd által meghirdetett szombati sajtótájékoztatón. Az esemény színhelyéről kerékpárjával távozó politikust lapunk mégis megkérdezte arról, hogy amennyiben szeretne kiállni vitára Tarlós Istvánnal, akkor miért nem teljesíti a főpolgármester feltételét, vagyis adja ki az általa vezetett Zugló pénzügyi helyzetéről szóló adatokat. Karácsony erre azt felelte, hogy már teljesítette Kovács Balázs (Fidesz) önkormányzati képviselő közérdekű adatigénylési kérelmét, ám hogy mikor, azt nem volt hajlandó elárulni. Tegyük hozzá, hogy a XIV. kerületi Fidesz több alkalommal is jelezte, hogy ez idáig nem kapták meg a hónapokkal ezelőtt kért információkat.

 

 

A szombati sajtóeseményen Karácsony a belváros ellenzéki polgármesterjelöltjeivel – Tüttő Katával (MSZP), Soproni Tamással (Momentum) és Niedermüller Péterrel (DK) – egy közös nyilatkozatot írt alá arról, hogy együttműködnek a közlekedés, a zöldterületek, a turizmus, a lakhatás és az egészségügy kérdésében. A nyilatkozatban szereplő célkitűzések éles ellentétben állnak Karácsony Gergely polgármesteri teljesítményével. Így például míg a dokumentumban az áll, hogy a belvárosi lakóknak kedvező parkolási szabályozást dolgoznak ki, addig a gazdasági csőd szélén álló Zuglóban pont a napi egymillió forintos veszteséget termelő parkolási rendszerrel volt a legnagyobb a lakossági elégedetlenség, és bár nemrég önkormányzati kézbe került a parkolás, számos probléma megoldatlan maradt.

Egy másik érdekes pont a belvárosi klímastratégiáról szól, és a nyilatkozatot aláírók azt vállalják, hogy „térkövezés helyett fákat ültetnek”, illetve hogy „az értelmetlen és kínos fakivágások helyett a fákat és a zöldterületeket védő rendelkezéseket” fogadnak el. Ezzel szemben a Karácsony által vezetett önkormányzat presztízsberuházása, a Pillangó park felújítása során történt fakivágások ellen több civil szervezet – egyebek mellett a Civil Zugló Egyesület, valamint a Pillangó Park Összefogás Csoport – is tiltakozott, s a kerületi lakosok is sérelmezik, hogy jelentősen csökkent a zöldterület nagysága Zuglóban.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szombati bejelentésére a Fidesz budapesti szóvivője is reagált. – Karácsony Gergely tavaly óta próbálja elmismásolni a zuglói parkolási botrányt, arra pedig alkalmatlan, hogy rendet tegyen – mutatott rá Zsigmond Barna Pál. Szavai szerint Karácsony már alig talál oda Zuglóba, pedig legfőbb ideje lenne, hogy számot adjon ottani tevékenységéről: az önkormányzat gazdasági problémáiról, a sorozatos titkolózásról.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Vargha Tamás: adósai vagyunk hőseinknek

Adósai vagyunk hőseinknek, minden hazánkfiának, aki valaha életét áldozta a hazáért - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap Budapesten a magyar hősök emlékünnepe alkalmából tartott megemlékezésen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!