2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Magyar Nemzet: Nemigen szeret szóba állni a sajtóval Karácsony Gergely

Együttműködési nyilatkozatot írt alá Karácsony Gergely, a baloldal főpolgármester-jelöltje az ellenzék belvárosi polgármesterjelöltjeivel. A dokumentumban szereplő hangzatos pontok, a lakosoknak kedvező parkolási rendszer kiépítése, a zöldterületek bővítése éles kontrasztban állnak a politikus kudarcos kerületvezetői tevékenységével.

  • Magyar Nemzet: Nemigen szeret szóba állni a sajtóval Karácsony Gergely

A sajtó egyetlen kérdésére sem volt hajlandó válaszolni Karácsony Gergely (képünkön), a baloldal főpolgármester-jelöltje a Párbeszéd által meghirdetett szombati sajtótájékoztatón. Az esemény színhelyéről kerékpárjával távozó politikust lapunk mégis megkérdezte arról, hogy amennyiben szeretne kiállni vitára Tarlós Istvánnal, akkor miért nem teljesíti a főpolgármester feltételét, vagyis adja ki az általa vezetett Zugló pénzügyi helyzetéről szóló adatokat. Karácsony erre azt felelte, hogy már teljesítette Kovács Balázs (Fidesz) önkormányzati képviselő közérdekű adatigénylési kérelmét, ám hogy mikor, azt nem volt hajlandó elárulni. Tegyük hozzá, hogy a XIV. kerületi Fidesz több alkalommal is jelezte, hogy ez idáig nem kapták meg a hónapokkal ezelőtt kért információkat.

 

 

A szombati sajtóeseményen Karácsony a belváros ellenzéki polgármesterjelöltjeivel – Tüttő Katával (MSZP), Soproni Tamással (Momentum) és Niedermüller Péterrel (DK) – egy közös nyilatkozatot írt alá arról, hogy együttműködnek a közlekedés, a zöldterületek, a turizmus, a lakhatás és az egészségügy kérdésében. A nyilatkozatban szereplő célkitűzések éles ellentétben állnak Karácsony Gergely polgármesteri teljesítményével. Így például míg a dokumentumban az áll, hogy a belvárosi lakóknak kedvező parkolási szabályozást dolgoznak ki, addig a gazdasági csőd szélén álló Zuglóban pont a napi egymillió forintos veszteséget termelő parkolási rendszerrel volt a legnagyobb a lakossági elégedetlenség, és bár nemrég önkormányzati kézbe került a parkolás, számos probléma megoldatlan maradt.

Egy másik érdekes pont a belvárosi klímastratégiáról szól, és a nyilatkozatot aláírók azt vállalják, hogy „térkövezés helyett fákat ültetnek”, illetve hogy „az értelmetlen és kínos fakivágások helyett a fákat és a zöldterületeket védő rendelkezéseket” fogadnak el. Ezzel szemben a Karácsony által vezetett önkormányzat presztízsberuházása, a Pillangó park felújítása során történt fakivágások ellen több civil szervezet – egyebek mellett a Civil Zugló Egyesület, valamint a Pillangó Park Összefogás Csoport – is tiltakozott, s a kerületi lakosok is sérelmezik, hogy jelentősen csökkent a zöldterület nagysága Zuglóban.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt szombati bejelentésére a Fidesz budapesti szóvivője is reagált. – Karácsony Gergely tavaly óta próbálja elmismásolni a zuglói parkolási botrányt, arra pedig alkalmatlan, hogy rendet tegyen – mutatott rá Zsigmond Barna Pál. Szavai szerint Karácsony már alig talál oda Zuglóba, pedig legfőbb ideje lenne, hogy számot adjon ottani tevékenységéről: az önkormányzat gazdasági problémáiról, a sorozatos titkolózásról.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!