2024. 05. 09. Csütörtök Gergely napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Még mindig tart a nagy kertvárosi baloldali ingatlanmutyi tárgyalása + videó

Folytatódik a nyomozás a XVI. kerületi MSZP-s székházmutyi ügyében. 2022 elején derült fény a kerületiek által csak nagy kertvárosi baloldali ingatlanmutyi néven emlegetett korrupciós ügyre. A Magyar Nemzet szerint az ügy lényege, hogy a helyi szocialista polgármesterjelölt, Csizmazia Ferenc kijátszotta a helyi MSZP-s székházat saját magának. Úgy tudni az ügyben nyomozás folyik, a kerület kormánypárti polgármestere szerint ilyen embernek nincs helye a politikában.

  • Még mindig tart a nagy kertvárosi baloldali ingatlanmutyi tárgyalása + videó

A főpolgármester olyan jelölt mellett kampányol, akinek a neve szorosan összefügghet a sajtóban csak nagy kertvárosi baloldali ingatlanmutyinak nevezett üggyel.

A Magyar Nemzet információi szerint ugyanis még 2022 elején derült ki, hogy Csizmazia Ferenc, a XVI. kerületi MSZP-elnök kijátszhatta a párt helyi székházát, méghozzá saját magának 16 millió forint értékben. Költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanúja miatt eljárás is indult ellene ami még azóta is tart – tudta meg a lap.

Szerettük volna megszólaltatni Csizmazia Ferencet, de csak a kampányfőnökéig jutottunk. Vajda Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő úgy próbálta meg védeni a szocialista polgármester-jelöltet, hogy azt állította, riporterünk lökdösi őt ám – ahogy a felvételen is látszik – ez nem történt meg.

A főpolgármestert is szerettük volna megszólaltatni, hogy miért támogat egy olyan jelöltek aki ellen nyomozás zajlik, de ő is hallgat az ügyben.

Karácsony Gergely helyettese azonban nyilatkozott, de azt állította, ő nem tud semmiről.

Nem tudom miről van szó, úgyhogy ebbe én most nem tudok belefolyni mert fogalmam sincs, hogy miről van szó – mondta Tüttő Kata.

Csizmazia Ferenc az MSZP helyi elnöke, most polgármester-jelöltje megvásárolta a testvéreivel ezt a házat, kicsit olcsóbban mint amennyiért lehetett volna, aztán ráköltöttek közpénzt, aztán most mégis ott lakik ebben az Albán utcai épületben – erről már a kerület Fideszes polgármestere beszélt a híradónknak. Kovács Péter szerint ilyen embernek nincs helye a politikában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Kárt okozna Magyarországnak egy baloldali kormány Kína-ellenes retorikája?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!