2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 18:05

Belföld

Magyar Nemzet: A magyar rendőrök 21. századi színvonalú kényszerítő eszközöket használhatnak

A magyar rendőrök 21. századi színvonalú kényszerítő eszközöket használhatnak, köztük van a Taser X2 amerikai elektromos sokkoló is, amely kiválthatja a fegyverhasználatot, ezzel életet menthet - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

    A cikk szerint csütörtökön mutatták be a rendőrség legmodernebb kényszerítő eszközeit, köztük a rendőrök körében már régen várt és pozitívan fogadott, Taser X2 amerikai gyártmányú katódos elektromos sokkolót.

    A Taser X2-t az 1970-es évek óta fejleszti az Axon nevű amerikai cég, feltalálója a NASA egyik kutatómérnöke. A cél az volt, hogy olyan nem halálos eszközt fejlesszenek ki, amely adott esetben kiváltja a lőfegyvert - olvasható.

    A lap idézi Lakatos Tibor dandártábornokot, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának vezetőjét, aki elmondta, hogy a múlt év első öt hónapjában több mint hetvenezer olyan intézkedés volt, ahol a kényszer erejével kellett fellépni elfogások, előállítások, elővezetések során.

    A bevezetés nem azt jelenti, hogy holnaptól már ilyen eszközökkel járnak a rendőrök az utcán, ugyanis ki kell dolgozni a jogszabályi hátteret, az intézkedéstaktikai elemeket az eszköz bevezetéséhez, másrészt pedig fel kell készíteni munkatársaikat az eszköz használatára. Ezek a lépések elkezdődtek - közölte.

    Lakatos Tibor elmondta azt is, a gyártó cég munkatársai felkészítették azokat a rendőröket, akik oktatni fogják az instruktorokat, akik a teljes közterületi rendőri állományt kiképzik a Taser X2 használatára.

    A sokkolótól azt is várják, hogy kevesebb lesz a sérülés az intézkedések közben. A csütörtöki bemutatón kiderült az is, hogy nem lehet vele visszaélni, hiszen úgynevezett okoseszköz: kibiztosításától kezdve szoftvere naplóz minden használatot - olvasható a lapban.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Világszínvonalú sebészeti eszközök Magyarországon

Világszínvonalú robotsebészeti gép beszerzésére nyílt lehetősége az Országos Onkológiai Intézetnek és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórháznak. 2021. október 19.

Tovább folytatódik a belháború a Pécsi Közgyűlésben

A balliberális többség gyakorlatilag kivégezte a Momentum frakcióját azzal, hogy elvette a párt bizottsági helyeit. 2021. október 19.

Megszavazták Szabó Tímea büntetését

A szavazás után a képviselő felállt a helyén, egy fehér pólót viselt, amelynek ugyanaz volt a mintája, mint amilyen molinó miatt megbüntették. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Öten meghaltak egy balesetben

A tragédia az M1-esen, az autópálya Győr felé vezető oldalán történt Bábolnánál. A részletekről Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője számoltbe.

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!