2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Magyar Nemzet: A magyar rendőrök 21. századi színvonalú kényszerítő eszközöket használhatnak

A magyar rendőrök 21. századi színvonalú kényszerítő eszközöket használhatnak, köztük van a Taser X2 amerikai elektromos sokkoló is, amely kiválthatja a fegyverhasználatot, ezzel életet menthet - írta pénteki számában a Magyar Nemzet.

  • Magyar Nemzet: A magyar rendőrök 21. századi színvonalú kényszerítő eszközöket használhatnak

    A cikk szerint csütörtökön mutatták be a rendőrség legmodernebb kényszerítő eszközeit, köztük a rendőrök körében már régen várt és pozitívan fogadott, Taser X2 amerikai gyártmányú katódos elektromos sokkolót.

    A Taser X2-t az 1970-es évek óta fejleszti az Axon nevű amerikai cég, feltalálója a NASA egyik kutatómérnöke. A cél az volt, hogy olyan nem halálos eszközt fejlesszenek ki, amely adott esetben kiváltja a lőfegyvert - olvasható.

    A lap idézi Lakatos Tibor dandártábornokot, az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatának vezetőjét, aki elmondta, hogy a múlt év első öt hónapjában több mint hetvenezer olyan intézkedés volt, ahol a kényszer erejével kellett fellépni elfogások, előállítások, elővezetések során.

    A bevezetés nem azt jelenti, hogy holnaptól már ilyen eszközökkel járnak a rendőrök az utcán, ugyanis ki kell dolgozni a jogszabályi hátteret, az intézkedéstaktikai elemeket az eszköz bevezetéséhez, másrészt pedig fel kell készíteni munkatársaikat az eszköz használatára. Ezek a lépések elkezdődtek - közölte.

    Lakatos Tibor elmondta azt is, a gyártó cég munkatársai felkészítették azokat a rendőröket, akik oktatni fogják az instruktorokat, akik a teljes közterületi rendőri állományt kiképzik a Taser X2 használatára.

    A sokkolótól azt is várják, hogy kevesebb lesz a sérülés az intézkedések közben. A csütörtöki bemutatón kiderült az is, hogy nem lehet vele visszaélni, hiszen úgynevezett okoseszköz: kibiztosításától kezdve szoftvere naplóz minden használatot - olvasható a lapban.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Bevándorlóországgá akarja tenni Magyarországot az Európai Bíróság ítélete?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!