2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Magas fordulatszámra kapcsolt a baloldali lobbi az uniós pénzek visszatartásáért

Az elmúlt hetekben a Momentum elnökségi tagjának, Hajnal Miklósnak a beismerő nyilatkozata nyomán a Magyar Nemzet cikksorozatban mutatta be a baloldal elmúlt években folytatott aknamunkáját, amely azt célozza, hogy Brüsszel fagyassza be a Magyarországnak jogosan járó uniós pénzeket.

  • Magas fordulatszámra kapcsolt a baloldali lobbi az uniós pénzek visszatartásáért

Az ügy újabb fordulóponthoz érkezett, szerdán ugyanis az Országgyűlés európai ügyek bizottsága tárgyalja a baloldal brüsszeli politikai akcióit, amelyek szembe mennek a magyar érdekkel.

A dollárbaloldal meghatározó politikusai, európai parlamenti képviselői az elmúlt években egymást felülmúlva dolgoztak azért, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat. Ebben az aknamunkában élen jártak a Momentum hangadói; nem véletlen, hogy Hajnal Miklós, a párt elnökségi tagja ismerte el, sőt kérkedett azzal az ATV-ben, hogy uniós képviselőik meghatározó szerepet játszottak a hazánknak járó EU-pénzek visszatartásában. Hajnal az említett televíziós interjúban konkrétan arról beszélt, hogy Donáth Anna és Cseh Katalin „egy csomó olyan dolgot csinált az elmúlt öt évben az Európai Parlamentben, amiről azt gondoltuk volna korábban, hogy nem megvalósítható”.

Szerinte korábban „senki nem gondolta volna azt, hogy Magyarországgal szemben indulhat jogállamisági eljárás, kötelezettségszegési eljárás”. Hajnal tehát azzal büszkélkedett pártjuk eredményeit összegezve, hogy Magyarországgal szemben különböző brüsszeli eljárások indultak.

A Momentum elnökségi tagja – aki korábban hazudott arról, hogy közgazdász volna – azonban nem állt meg ezen a ponton. Hozzátette ugyanis, hogy bár máskor is voltak eljárások hazánk ellen, de azoknak „ilyen súlyos következménye még akkor nem volt”, mert most „egy több mint másfél éves folyamat volt, amíg egyáltalán a kormány el tudta érni, hogy jöjjenek az uniós pénzek”. 

A teljes cikket IDE kattintva olvashatja.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!