2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Belföld

Magánlaborokban is végeznek koronavírus-tesztet

Kínában már levonulóban van, Európában és a világ más tájain azonban még tombol a korona-járvány. A múlt hét óta több magyar magán-klinikán is végeznek vírusteszteket. Kollégánk is alávetette magát egynek.

  • Magánlaborokban is végeznek koronavírus-tesztet

A koronavírus-járvány miatt március 11-én hirdették ki a veszélyhelyzetet, március 28-a óta pedig kijárási korlátozás van érvényben. Sokan kíváncsiak arra, vajon átestek-e már a vírusfertőzésen.

Csermely Gyula orvosigazgató szerint nagyon fontos, hogy a tesztet megelőzően belgyógyásszal konzultáljunk.

A tesztek egyik típusa az úgynevezett gyorsteszt, amely a nyálkahártyáról vett kenetből, vagy ujjbegyvérből mutatja ki a vírus jelenlétét. A gyorstesztek nem adnak 100 százalékos eredményt, gyakran egy második tesztre is szükség van. A másik az úgynevezett szerológiai teszt, amely arra ad választ, hogy a páciens átesett-e már a betegségen.

Éppen ezért az eljárás első lépése az online regisztráció, majd a magánklinika a megadott telefonszámon visszahívja az érdeklődőt. Akiről kiderül, hogy fertőzésgyanús, ahhoz házhoz megy a magánorvos. Esetemben nem áll fent aktuális betegség, így az úgynevezett szerológiai tesztet ajánlotta a szakértő. Ez teljesen biztosan kimutatja, ha korábban átestem a betegségen. Ehhez azonban vérvételre van szükség. 

A vért laboratóriumban elemzik, az eredményt email-ben küldik meg 24 órán belül. És akkor az árakról: esetünkben az úgynevezett teszt előtti orvosi konzultációért 12500, magáért a szerológiai tesztért pedig 23 ezer forintot kértek. A végszámla tehát 35500 forint volt. Az otthonunkban elvégzett teszt drágább, a klinika a budapesti kiszállásért plusz 15-25 ezer forintot számít fel.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!