2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Ma este a 18 órai Hírek után Célpont

Ma este a 18 órai Hírek után a Hír TV Célpont című korábbi műsorával elevenítjük fel, mi is történt 2006. október 23-án Budapesten, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kormányzása idején.

  • Ma este a 18 órai Hírek után Célpont

A DK szerint 2006-ban, a demokráciában lehetett tüntetni

2006-ban a Gyurcsány kormány idején demokrácia volt és nyugodtan lehetett tüntetni, ma pedig erre nincsen lehetőség - nyilatkozta az informátornak a DK-s Varju László. A gyurcsány párti politikust a 2006-os brutális rendőri túlkapásokról kérdezte oknyomozó műsorunk. Hidvéghi Balázs EP-képviselő azt mondta, akkor az Európai Unióban a baloldal eltussolta az ügyet.

A rendőri erőszak október 23-án, az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján szabadult el. Azonosítószám nélkül a Fidesz-rendezvény békés tüntetéséről hazaigyekvőket is bántalmazták.

Egyes tüntetőknek a rendőrség által bevetett gumilövedék okozott súlyos és maradandó sérüléseket, volt, akinek a szemét lőtték ki. Összesen több mint 160-an sérültek meg.

A Gyurcsány-párti képviselő, Varju László szerint a Hír TV felelőssége is ami történt. Az akkor az MSZP-ben politizáló Varju a sajtó mellett a tüntetőket is hibáztatja. Sőt, szerinte most nem lehet tüntetni, bezzeg akkor demokrácia volt.

Az Európai Unióban 2006-ban eltussolták, ami Magyarországon történt - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádióban.

Hidvéghi Balázs hozzátette, most a legapróbb ügyekből is európai parlamenti határozat születik, akkor semmilyen eljárás nem indult.

A 2006. októberi rendőri brutalitásról bővebben beszámolunk a 18 órai hírek után a Hír TV Célpont című korábbi műsorának ismétlésében.

 

A témával részletesebben foglalkozunk a ma este 20 óra 30 perckor kezdődő Informátor című műsorunkban.

 

Kapcsolódó anyagok:

Apáti Bence: A szemkilövető exminiszterelnök újabb meséje

Hidvéghi Balázs: 2006-ban az Európai Unió szemet hunyt a rendőri brutalitás felett

A DK szerint 2006-ban, a demokráciában lehetett tüntetni

Credo: A közösségi média egy öntudatra ébredt rendszerré vált

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!