2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Ma este a 18 órai Hírek után Célpont

Ma este a 18 órai Hírek után a Hír TV Célpont című korábbi műsorával elevenítjük fel, mi is történt 2006. október 23-án Budapesten, Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök kormányzása idején.

A DK szerint 2006-ban, a demokráciában lehetett tüntetni

2006-ban a Gyurcsány kormány idején demokrácia volt és nyugodtan lehetett tüntetni, ma pedig erre nincsen lehetőség - nyilatkozta az informátornak a DK-s Varju László. A gyurcsány párti politikust a 2006-os brutális rendőri túlkapásokról kérdezte oknyomozó műsorunk. Hidvéghi Balázs EP-képviselő azt mondta, akkor az Európai Unióban a baloldal eltussolta az ügyet.

A rendőri erőszak október 23-án, az 1956-os forradalom ötvenedik évfordulóján szabadult el. Azonosítószám nélkül a Fidesz-rendezvény békés tüntetéséről hazaigyekvőket is bántalmazták.

Egyes tüntetőknek a rendőrség által bevetett gumilövedék okozott súlyos és maradandó sérüléseket, volt, akinek a szemét lőtték ki. Összesen több mint 160-an sérültek meg.

A Gyurcsány-párti képviselő, Varju László szerint a Hír TV felelőssége is ami történt. Az akkor az MSZP-ben politizáló Varju a sajtó mellett a tüntetőket is hibáztatja. Sőt, szerinte most nem lehet tüntetni, bezzeg akkor demokrácia volt.

Az Európai Unióban 2006-ban eltussolták, ami Magyarországon történt - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője a Kossuth Rádióban.

Hidvéghi Balázs hozzátette, most a legapróbb ügyekből is európai parlamenti határozat születik, akkor semmilyen eljárás nem indult.

A 2006. októberi rendőri brutalitásról bővebben beszámolunk a 18 órai hírek után a Hír TV Célpont című korábbi műsorának ismétlésében.

 

A témával részletesebben foglalkozunk a ma este 20 óra 30 perckor kezdődő Informátor című műsorunkban.

 

Kapcsolódó anyagok:

Apáti Bence: A szemkilövető exminiszterelnök újabb meséje

Hidvéghi Balázs: 2006-ban az Európai Unió szemet hunyt a rendőri brutalitás felett

A DK szerint 2006-ban, a demokráciában lehetett tüntetni

Credo: A közösségi média egy öntudatra ébredt rendszerré vált

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Holokauszt emléknap Keszthelyen

A holokausztról nem lehet múlt időben beszélni, ma is emlékezni és emlékeztetni kell - erről beszélt Kovács Gergely történelemtanár Keszthelyen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!