2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Luxusautókra szakosodott bűnbandát kapcsoltak le

Lopott luxusautókkal kereskedő bandára csapott le a rendőrség. 400 millió forint összértékben foglaltak le kocsikat és lopáshoz használt eszközöket. Négy ember ellen indult eljárás.

Sportkocsik, terepjárók, cabriók sorakoznak a garázsban és a bontóhelyeken. A luxusautókra szakosodott bűnszervezet főként Nyugat-Európából és Magyarországról ellopott autókkal üzletelt. Az ehhez szükséges papírmunkát – a kocsik azonosításához szükséges alvázszámot meghamisítását – vidéki műhelyekben végezték. A rendőrség szerdán csapott le a bandára: összesen 400 millió forint értékben foglaltak le nagy értékű autókat és a hamisításhoz szükséges eszközöket.

„Összesen lefoglaltunk 26 darab olyan gépjárművet, amelynek bizonyíthatóan hamis az alvázszáma, hamisak a külföldi okmányai, amelyekkel forgalomba helyezték. 14 darab olyan luxusgépjárművet foglaltunk le helyszínhagyással, amelyeken hamis diplomáciai azonosítók és rendszámok vannak, valamint az akció során hozadékként lefoglalásra került 30 tonna ipari mennyiségű színesfém, 25 millió forint értékben, amelyet a NAV munkatársai foganatosítottak velünk a Pest megyei kollégákkal közösen. Emiatt 75 millió forintnyi bírság került kiszabásra az elkövetőkkel szemben” – mondta a Hír TV-nek Némedi Gábor rendőr ezredes, az ORFK-koordinátor.

Az orgazdasággal vádolt négy embert a Terrorelhárítási Központ és a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el, közülük két ember előzetes letartóztatását is kezdeményezték. A rendőrség a luxusautó-tolvajokat egy új módszerrel leplezte le. Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint – bár a lopások több mint 80 százaléka a fővárosban, illetve Pest megyében történik, az értékesítéshez szükséges háttérmunka miatt egy-egy szervezet országosan kiterjedt hálózat segítségével ad túl a kocsikon. „Nem külön ügyekre, nem külön területi szerveken keresztül, nem elkövetői csoportokra nyomozunk általában, hanem azt igyekezünk elérni, és úgy gondolom, sikeresen, hogy a gépjárműlopásoknak a háttérbázisát, a háttérintézményeit próbáljuk leszűkíteni, háttérbe szorítani, visszaszorítani” – mondta Takács Tibor rendőrvezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes.

A rendőrség statisztikája szerint évente ötezer autót lopnak el Magyarországon. Idén ez a szám háromezerre csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!