2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Luxus, milliós beetetés: zuglói lakás helyett rohanás a pénz után

Képzeljék el, hogy kifizetik az új építésű otthonuk teljes árát, aztán a beruházó megtagadja annak az úgynevezett birtokba adását "a szerződés ellehetetlenülésére" hivatkozva. Ez történt a Hermina Center Kft. építette lakások egy részénél is. A vevők szerint egyértelműen átverték őket, a beruházó viszont az aláírt szerződésekre hivatkozik. Abban ugyanis a vevők vállalták, hogy vis maior, vagyis "előre nem látható, elháríthatatlan akadály" miatt a szerződés ellehetetlenülhet, így ők nem lesznek a lakás tulajdonosai. Kérdés, hogy vis maiornak számít-e mondjuk a munkaerőhiány? Hiszen a cég erre hivatkozik...

  • Luxus, milliós beetetés: zuglói lakás helyett rohanás a pénz után

A Hermina Center Kft. Hermina Happy Land néven 255 lakást hirdetett meg az Öv utcánál, Budapest 14. kerületében. Prémium minőséget ígért alapáron. Ennek a kombinációnak már eleve gyanúsnak kellett volna lennie, hiszen az olcsón kínált luxus nem életszerű. Mindegyik lakás elkelt, két évvel ezelőtt a 380 ezer forintos négyzetméterár jó üzletnek számított a felkapott Zuglóban. Az adásvételi szerződések nagy részét 2016 és 2017 között kötötték, a vállalkozás egy éves határidővel vállalta az ingatlanok átadását.

Majd 2018 áprilisában jött a feketeleves. A Hermina Center Kft. közölte a vevőkkel, hogy vis majorra hivatkozva felmondja a szerződést, és visszavásárolja a lakásokat. A hivatkozási alap a munkaerőhiány és az építőanyagok árának emelkedése volt. Mindkettő bevett kibúvó mostanában. Sejtik ezt a károsultak is, akik szerint a cég – az ingatlanárak elszállását látva – nagyobbat akart kaszálni. Feltételezik, hogy a tőlük visszavásárolt ingatlanokat újra eladták volna, de már drágábban.

A teljes történetet megismerheti a Panaszkönyv eheti műsorából! 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Donáth Anna is felháborodott a DK akcióján

Donáth Anna is felháborodott a DK akcióján

Donáth Anna szombaton közösségi oldalán reagált arra, hogy a Demokratikus Koalíció bejelentette, óriásplakát-kampányt indít, Gyurcsányék molinóin a miniszterelnök látható, előtte pedig nagy betűkkel azt írta a DK kampányosztálya: Isten? Haza? Pedofília!
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!