2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Csinibaba

Következik:

Szélesvásznú történelem - Csinibaba 22:15

Belföld

Lovas járőröket vetnének be

A külterületen élők biztonságának javításáról tartottak konferenciát a Lakiteleki Népfőiskolán. A rendőrök és polgárőrök szerint nőtt a közbiztonság az elmúlt négy évben, de a jövőben – lovas járőrökkel és társadalmi összefogással – a tanyán élőkre nagyobb figyelmet kell fordítani.

Elsősorban a lakott területek biztonságát igyekeznek megteremteni a rendészeti szervek, azonban a tanyán élőkre is figyelni kell – kezdte előadását Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Hazánkban 340 lovas polgárőr járja a külterületeket, de már a készenléti egység lovasait is egyre gyakrabban látni. Párban, naponta hat órát járőröznek, különböző időszakokban. „Ezeket a területeket, amik egyébként is nehezen megközelíthetőek a tanyavilágban, itt lovas járőrök járőröznek, hiszen a ló gyakorlatilag szinte mindenhova el tud jutni, olyan helyekre, ahova gépkocsival nem lehet vagy gyalogosan egyszerűen nincs rá mód” – mondta Less Ferenc, a Készenléti Rendőrség III. lovas és kutyás szolgálati osztályának vezetője.

A lovas polgárőrök és rendőrök feladata elsősorban a szabálysértések megelőzése, mint például lopás, rongálás, de a lakosság szubjektív biztonságérzetét is növelik jelenlétükkel. A kormány 900 új gépjárművet adott a rendőrségnek, megerősítette a bíróságokat, elfogadtatta a három csapás törvényét, és megszavazták, hogy már a kisebb súlyú szabálysértéseket is elzárással lehessen büntetni. „Meg kell tennünk mindent annak érdekében nekünk, az intézményrendszerünknek, a kormányzatnak is, hogy valóban nyugalom, biztonság, életerő és életforrás legyen” – fogalmazott Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.

A rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat összefogását halőrök, vadőrök bevonásával erősítenék a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!