2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Belföld

LMP: szabadságunkat és függetlenségünket újabb kihívások fenyegetik

  • LMP: szabadságunkat és függetlenségünket újabb kihívások fenyegetik

Az 1848-as hősök rendíthetetlen hite és akarata ma is példát mutat, amikor szabadságunkat és függetlenségünket újabb és újabb kihívások fenyegetik – mondták az LMP társelnökei. Keresztes László Lóránt szerint '48 üzenetei, a nemzeti önrendelkezés és a polgári öntudat olyan értékek, amelyek most a 21. században is érvényesek és védendőek. A politikus hangsúlyozta: igaz hősökre emlékeznek, akik iránymutatást adnak a haza- és szabadságszeretet, a hősiesség és a polgári öntudat terén.

„A szabadságunkat és függetlenségünket újabb és újabb kihívások fenyegetik. Magát nemzetinek hazudó kormányunk áruló politikája révén egyre inkább erősödik az idegen, főleg az orosz befolyás. 1848 olyan polgári forradalom volt, amelynek köszönhetően először állt fel nemzeti kormány Magyarország élére. A magyar nemzetnek és nem a külföldi hatalmaknak volt felelős és nem a külföldi hatalmakat szolgáló kormány volt, így ezen a napon nem tűzhetünk ki kisebb célt mint újra olyan nemzeti kormány felállítását, amely valóban a magyar nép érdekeit szolgálja” – fogalmazott Keresztes László Lóránt.

Demeter Márta szerint ma is harcolni kell a 12 pontban foglaltak érvényesüléséért. Az LMP másik társelnök azt mondta, újra meg kell teremteni az ország biztonságát és szuverenitását.

„Sajtószabadság, felelős kormány, nemzeti bank, rendszeres Országgyűlés, törvény előtti egyenlőség, ma ezek nemzeti polgári minimumok számunkra, mégis harcolnunk kell azért, hogy megvédjük és érvényesítsük azokat, mert ma Magyarországon sérül a sajtószabadság, a törvény előtti egyenlőség, nem független a nemzeti bank” – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Utolsó útjára kísérték Tordy Gézát + videó

Lukács Sándor: "A kincs az az üzenet, amit át tudunk adni úgy a lelkekben minél tovább megmaradjon. És te, Gézus… ezeknek az üzeneteknek katartikus átadója voltál... A jó Isten legyen veled."
Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Agrárfórumot tartottak Kunmadarason + videó

Jakab István rámutatott: A feliratkamara megerősítésre került, kamarai falugazdász hálózat megerősítésre került és a falugazdászok mint falugazdász szaktanácsadók végzik április elsejétől a munkájukat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!