2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

LMP: Lassan már csak a tehetős gyerekek vesznek részt a felsőoktatásban

  • LMP: Lassan már csak a tehetős gyerekek vesznek részt a felsőoktatásban

Tandíjmentes első diplomát és olcsóbb albérleteket akar az LMP az egyetemistáknak. A párt szerint lassan már csak a tehetősek küldhetik egyetemre a gyerekeiket. Pitz Dániel a párt ifjúsági tagozatának elnöke azt mondta: azokat a diákokat, akik idén szeptemberben kezdik meg az egyetemet a magyar állam magukra hagyta, és semmilyen támogatásra nem számíthatnak, pedig egy diploma megszerzése sok családnak hatalmas kiadásokat jelent. Azt javasolják, hogy tegyék ingyenessé az első diploma megszerzését, bővítsék az ösztöndíjasok körét, az üresen álló állami-, és magánkézben lévő lakásokat pedig vonják be a lakáspiacra, hogy mérsékeljék az albérletárakat.

„Jól láthatjuk, hogy a mostani terhek miatt, nagyon sok fiatal nem vállalja el azt, hogy a felsőoktatásban részt vegyen. Több tízezer fiatal mondja évről-évre azt, hogy ő nem vállalja ezeket a költségeket, és nem fog részt venni a felsőoktatásban. Míg 2010-ben 140 ezren felvételiztek, addig idén összesen 108 ezren adták be a felvételi kérelmüket” – mondta Pitz Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Az autója elé állt, kukákat borogatott az autó elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját és bezárta egy szobába - ilyen részleteket mesélt volt férjéről Varga Judit Hajdú Péternek. A Frizbi különkiadása szerda este került fel a youtuba-ra, csütörtök este 21 órától pedig a HírTV nézői is megtekinthetik. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!