2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Lezárt akta: rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

A Jánoshalmi Rendőrőrsön többrendbeli lopás és pénzmosás miatt folytattak nyomozást két nővel és hét férfival szemben.

  • Lezárt akta: rendőrkézen a mélykúti bűnbanda tagjai

Betörésről tett bejelentést a rendőrségre 2021 februárjában egy mélykúti férfi. A sértett a rendőröknek elmondta, hogy még év elején mehetett be hozzá az elkövető, amíg ő külföldön tartózkodott. Hazajövetelekor meglepetten látta, hogy a bejárati ajtaját a távollétében felfeszítették. Az áldozat azonnal ellenőrizte a lakásában lévő értékeket, ekkor szembesült azzal, hogy kilopták a házból a tv-t és a mosógépet.

A beszerzett adatok alapján hamar beazonosították a feltételezett elkövetőt, akiről idő közben kiderült, hogy másik kilenc – hasonló jellegű – bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható.  A 27 éves férfinak azokban az esetben társa is volt a betöréseknél. A gátlástalan tolvajok nem válogattak, egy-egy helyről mindent elvittek, amit csak találtak: többek között Hollóházi porcelánkészletet, szerszámokat, segédmotoros kerékpárt, de olyan is volt, hogy az ereszcsatornát lopták le a házról. A feltételezett elkövetők nem csak betörésre „szakosodtak”: áramlopásért is felelniük kell.

A nyomozók végül a lopott holmik egy részéhez is eljutottak. Azokat lefoglalásuk után visszaadták jogos tulajdonosaiknak.

A bűnbanda 27 éves és 21 éves tagját lopás vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették a rendőrök és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozása. A banda másik 7 tagját gyanúsítottként hallgatták ki, ők szabadlábon védekezhettek. Közülük egy 34 éves és 40 éves férfinak pénzmosás bűntette miatt is felelnie kell.

Az ügy vizsgálatát befejezték a Jánoshalmi Rendőrőrs nyomozói, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!