2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Leváltották Szanyi Tibort

Hír TV

2019. július 16., kedd 17:13

Szanyi Tibor már nem az MSZP alelnöke - értesült az Index. A volt EP-képviselőt, aki az EP-választások után többször is nyilvánosan bírálta pártját és kritizálta a vezetőséget, a múlt héten még csak megrovásban részesítette az országos etikai bizottság. Az elnökség azonban fellebbezett, súlyosabb szankciót követelve. Ennek nyomán tegnap visszahívták az alelnököt a pártban viselt tisztségéből.

Szanyi Tibor - aki az MSZP-Párbeszéd EP-lista harmadik helyén állt és nem szerzett újból mandátumot - az EP-választás után többször is élesen bírálta a pártvezetést nyilvánosan, illetve nyilvánosságra került levelében.

 

A politikus a Munkások Újságjának adott hétvégi interjújában azt mondta,

a mai szocialista vezetők magatartása már csak a még elérhető egy-két önkormányzati pozíció bezsákolására, illetve a még meglévő maradék pártvagyonra koncentrál. 

A 2019-es EP-választást pedig megsemmisülésnek nevezte. Úgy fogalmazott az elért 6,61 százalékkal kapcsolatban, hogyha abból levonjuk a Párbeszéd szavazatait, akkor „gyakorlatilag az országgyűlési küszöbre tornázta le magát az egykoron rendszerváltó párt”. Jelezte, mozgalma, a BalBlokk zászlóbontását a nyár végére tervezi.

Hír TV