2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Letartóztattak két Veszprém megyében elfogott szír embercsempészt

MTI

2020. március 6., péntek 19:20

Letartóztatta a bíróság azt a két szír embercsempészt, akit szerdán fogtak el a rendőrök Veszprém megyében - közölte a megyei főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.

Gulyás Ildikó elmondta: a 23 és 24 éves szír férfi letartóztatását az Ajkai Járási Ügyészség indítványozta embercsempészés miatt. A fiatalabb férfi hat szír és egy algériai - érvényes útiokmányokkal nem rendelkező - embert vett fel gépkocsijába Szeged környékén, hogy illegálisan Bécsbe juttassa őket. Idősebb társa egy másik autóval előtte haladt, hogy elkerüljék a rendőri ellenőrzéseket. Szerda este azonban mindkettőjüket elfogták a rendőrök Veszprém megyében a 8-as úton.

A megyei főkapitányság a police.hu oldalon azt írta, hogy a megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda pécsi munkatársainak közreműködésével fogták el előbb a migránsokkal teli személygépkocsit Kislődnél, majd fél órán belül a másik sofőrt Apácatornánál. A két sofőrt őrizetbe vették, az utasokat pedig visszakísérték a biztonsági határzárhoz.

MTI