2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Felvidéki freskó 03:00

Belföld

Letartóztatásban a bírókat és ügyészt fenyegető nő

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 42 éves nőt és indítványozta letartóztatását.

  • Letartóztatásban a bírókat és ügyészt fenyegető nő

A Csongrád-Csanád megyei nő ellen különböző büntetőügyek indultak – zaklatás, testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint garázdaság és rongálás vétsége miatt – amelyekben a bíróság többek között végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte. 

A nő az ügydöntő határozatok kihirdetését követően, 2021. áprilisától internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül fenyegető és zaklató jellegű üzeneteket küldött az ügyében eljáró bíróknak. 

A szöveges és hangüzenetekben trágár módon szidalmazta a hivatalos személyeket, közölte, hogy bármikor megtalálja őket, mindent tud a magánéletükről, – ezt nyomatékosítva konkrét adatokat is megjelölt – és a bírókat valamint családjukat több alkalommal megöléssel fenyegette. 

A bíróknak megküldött üzenetekben a nő a vádiratot, illetve más ügyészségi iratot kiadmányozó ügyészt is szidalmazott, valamint azt üzente neki, hogy vér fog folyni, mindenki meg fog bűnhődni, és innentől nem érdekli az ügyész élete. 

A nő ellen jelenleg is büntetőeljárás van folyamatban zaklatás és becsületsértés vétsége miatt, amely ügyben 2020 decembere óta bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt áll. 

A nyomozó ügyészség 2021. június 25-én elrendelte a nő őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki három rendbeli, hivatalos személy sérelmére, hivatali tevékenységével össze nem egyeztethető helyen vagy időben erőszakos büntetendő cselekmény elkövetésével fenyegetve megvalósított zaklatás bűntette és becsületsértés vétsége miatt. 

A gyanúsított a terhére rótt bűncselekmények elkövetését elismerte. 

A Debreceni Járásbíróság 2021. június 27-én az ügyészi indítványnak megfelelően elrendelte az elkövető letartóztatását. A végzés ellen jogorvoslattal nem éltek, ezért az véglegessé vált.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!