2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Lesújtott a Hagibis tájfun Japánra

Már legalább 40 halálos áldozata van a Hagibis tájfunnak Japánban, a hatóságok pedig további húsz embert eltűntként tartanak nyilván. A trópusi vihar a szigetország középső és keleti régióiban vitte végbe a legnagyobb pusztítást. A mentésben és a károk felszámolásában több mint 110 ezer rendőr, tűzoltó és katasztrófavédelmi szakember vesz részt.

  • Lesújtott a Hagibis tájfun Japánra

Ichihara várost szó szerint letartolta a Hagibis tájfun. A Tokiótól keletre fekvő település könnyű szerkezetes épületei nem tudtak ellenállni az óránkénti 200 kilométert is meghaladó sebességű széllökéseknek.

Azt alacsonyabban fekvő településeken a szél mellett árvíz is pusztított. 24 óra leforgása alatt 7000 milliméternyi vagyis 70 centiméternyi csapadék hullott, amivel sem a csatornarendszerek, sem a folyók nem tudtak megbirkózni. A patakok sebes folyókká változtak, több mint 20 helyen pedig átszakadt a gát. A védelmi tárca 27 ezer katonát vezényelt a katasztrófa sújtotta területekre. Legsürgetőbb feladatuk a veszélyben lévők evakuálása. Rajtuk kívül rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, de még a parti őrség tagjai is, összesen 110 ezer ember vesz részt a mentésben és kárelhárításban. Naganó városában a Chikuma folyó áradása okozott pánikot.

A víz azonnal elöntötte az épületet, és a vízszint folyamatosan emelkedett a sötétben. Ijesztő volt, az életünkért aggódtam, még az is megfordult a fejemben, hogy elérkezett a vég számunkra

- közölte az egyik túlélő a település egyik sportcsarnokában, ahová a kimenekítetteket szállították.

Ugyanitt, az áradás elöntötte a pályaudvart is, 10 szuperexpressz vesztegel a vízben. A vasúti és közúti közlekedést a hegyomlások is akadályozzák, a légiközlekedés helyreállítása könnyebb feladat, a nemzetközi repülőtereken, köztük a tokiói Hanedán már újra tudnak indítani és fogadni járatokat.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!