2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Leöntötték a Károlyi Mihály szobrot

Fehér zománcfestékkel öntötték le Károlyi Mihály szobrát Siófokon. A rendőrség rongálás miatt nyomozást indított az ügyben.

A siófoki képviselő-testület akkor döntött a szobor befogadásáról, amikor a budapesti Kossuth tér átépítése miatt az elköltöztetéséről döntöttek a fővárosban. A Siófoki Rendőrkapitányság rongálás gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Károlyi szobrát szeptemberben szállították Siófokra
Károlyi szobrát szeptemberben szállították Siófokra
Fotó: Sonline.hu


Máig vitatott Károly Mihály szerepe

Az emlékmű eredetileg a Parlament szomszédságában állt, de a Kossuth tér átrendezése miatt elbontották. Azért került a Balaton-parti városba, mert a szobrász, Varga Imre siófoki születésű. Károlyi Mihály az első világháború elveszítése és az Osztrák–Magyar Monarchia összeomlása után lett az első magyar köztársaság elnöke.

A politikus történelmi szerepe máig vitatott, a baloldal a köztársasági eszme képviselőjének, a radikális jobboldal viszont hazaárulónak tartja.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!