2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Belföld

Lengyel újságíró: Dobrev Klára hamis információkat közölt, hogy támadja Orbán Viktort

A DK EP-képviselője azt állította, uniós pénzből kapnak a lengyel családok havi 120 eurónyi támogatást, Grzegorz Górny lengyel újságíró viszont rámutatott, hogy a programnak semmi köze az EU-hoz. Górny szerint a lengyel-magyar tandem sikerrel veszi fel a harcot a brüsszeli centralizációval szemben. Mandiner-interjú Varsóból.

  • Lengyel újságíró: Dobrev Klára hamis információkat közölt, hogy támadja Orbán Viktort

A wPolityce.pl nevű lengyel jobboldali portálon kedden jelent meg Grzegorz Górny cikke, amelyben Dobrev Klára Lengyelországgal kapcsolatos kijelentéseit értékelte – írta meg a Magyar Nemzet nyomán a Mandiner. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője YouTube-on megjelenő hirdetésében azt álítja, hogy míg az EU pénzügyi támogatással segít a tagállamokon, addig Magyarország cserben hagyja állampolgárait. Gyurcsány Ferenc felesége azt állítja a videóban, hogy a lengyel családok Brüsszelből százhúsz euró értékében kapnak támogatást. Górny azonban cáfolta ezt az információt, és azt írta, hogy a lengyel családok nem kaptak ilyen támogatást.

Hogyan látja a lengyel–magyar tandem helyzetét az Európai Unió jelenlegi politikájában?

A jelenlegi magyar és lengyel kormányok hasonlóan értelmezik a nemzeti érdekeiket Európában. Hasonló módon látják a nemzetállamok szerepét az Európai Unióban, ennek eredményeként pedig sok területen és kérdésben ugyanazt az álláspontot képviselik. Szembeszállnak például Brüsszel centralizációs törekvéseivel és az egységes európai szuperállam – ismertebb nevén Európai Egyesült Államok – létrehozásának kísérleteivel. Szintén érdemes megemlíteni, hogy Varsó és Budapest az EU bevándorlási politikájának is ellentart, amely kötelező befogadási kvótákat írna elő az európai uniós tagállamok számára.

Együtt védjük az alapvető civilizációs értékeinket is, ezeknek az alapja a keresztény hagyomány, a család, a házasság és az identitásunk meghatározása – ma Európában ezek az értékek erős támadás alatt állnak. Sok kulcsfontosságú kérdésben egy a lengyelek és a magyarok hangja.

Dobrev Klára nemrég megjelent videójában egy lengyel családtámogatást próbál eladni uniós támogatásként, ön szerint azonban ez hazugság. Miről van szó pontosan?

Az említett segítség, amely a lengyel családok számára nagyjából havi 120 eurót jelent, nem más, mint az úgynevezett „500+ program”. Ez azonban  nem az Európai Unió támogatásának eredménye, ahogyan azt Dobrev Klára állítja a videójában, hanem a Jog és Igazságosság 2015-ös választási programjának része. A lengyel kormány 2016-ban vezette be ezt a programot, és a családtámogatásoknak semmi köze sincsen az Európai Unióhoz. Dobrev Klára tehát hamis információkat közölt Lengyelországról, csak azért, hogy támadja Orbán Viktort.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható. 

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!