2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:30

Belföld

Lemondott mentelmi jogáról a jobbikos képviselő

  • Lemondott mentelmi jogáról a jobbikos képviselő

Lemondott mentelmi jogáról a jobbikos Farkas Gergely. Korábban a Legfőbb ügyészség közölte: Polt Péter az Országgyűlés elnökénél indítványozná a radikális párt politikusa esetében a mentelmi jog felfüggesztését, mert gyanúsítottként hallgatnák ki. A Jobbik közleményben reagált: azt írták, a párt sosem bújt a mentelmi jog mögé és sem nekik, sem pedig Farkas Gergelynek nincs takargatnivalója. A jobbikos országgyűlési képviselő egyébként arra kért egy másik politikust, hogy lépjen vissza az ő javára, ezért pedig több százezer forintot fizetett volna.

„A Lehet Más a Politika színeiben induló képviselőtársának a vele folytatott beszélgetés során felajánlotta a kampányra addig fordított 600 ezer forintnak a megfizetését, amennyiben a választástól visszalép. Az LMP-s jelölt az ajánlatot visszautasította. Ez a cselekmény a választás rendje elleni bűntett megállapítására alkalmas, éppen ezért a mai napon a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél indítványozta Farkas Gergely országgyűlési képviselő mentelmi jogának a felfüggesztését” – erősítette meg Fazakas Géza, a Legfőbb Ügyészség főosztályvezető-helyettes ügyésze.

Magyarországon bárki visszaléphet. Azt hogy ezt ingyen vagy pénzért tenné, az az ő saját belátásán múlik – ezt mondta az Indexnek Jakab Péter. A Jobbik szóvivője a párttársa csalási ügyére reagálva arról beszélt, hogy a 600 ezer forint kifizetése egy komolytalan megjegyzés volt. Arról egyébként hangfelvétel is készült. Jakab azt is mondta: ha Farkas Gergely felajánlotta volna a pénz az LMP-s Midi Melánia Mirabellának, még az sem minősülne választási csalásnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!