2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Lemondatná a Momentum és az LMP a kispesti vagyonkezelő vezetőjét

Aláírásgyűjtésbe kezdett a kispesti Momentum és az LMP, hogy távozásra kényszerítsék Kránitz Krisztiánt, a kispesti vagyonkezelő vezetőjét. A Momentum és az LMP kezdeményezésének oka a Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott kispesti hangfelvételek tartalma, amelyek alapján számos korrupciógyanús ügy lehet a "Mr. 40 százaléknak" nevezett Kránitz körül.

  • Lemondatná a Momentum és az LMP a kispesti vagyonkezelő vezetőjét

Mr 40%-nak nevezik a Magyar Nemzet és a Hír Tv által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Kránitz Krisztiánt. A kerület vagyonkezelőjének vezetője körül számos korrupciógyanús ügy merült fel.

A Momentum és LMP kispesti szervezete most Kránitz Krisztián leváltását követeli, ezért aláírásgyűjtésbe kezdett. Paróczai Anikó, a helyi Momentum képviselője a Mérce.hu baloldali portálnak azzal indokolta az akciót, hogy az elmúlt 9 hónapban semmilyen érdemi előrelépés nem történt a Lackner-botrány kivizsgálása ügyében. Kispest szocialista polgármestere szerint ez nem igaz.

"Ahogy az az önkormányzat sajtóközleményéből is kiderül, korábban viszonylag pontos forgatókönyvet határoztunk meg azzal kapcsolatban, hogy a kerület hogy próbálja majd meg átalakítani a kerület vagyonkezelését, vagyongazdálkodását, az ehhez kapcsolódó szervezeteket is, és úgy néz ki, hogy szeptemberben fogunk majd erről tárgyalni"

- mondta Gajda Péter. 

Színház és hatalmi játszmák - így jellemezte a kispesti baloldalt és az aláírásgyűjtési akciót a kerületi Fidesz frakcióvezetője.

"Ugyan a következő választásra készülve egymást nyirbálva próbálnak saját pártjuknak kedvező pozíciókat elérni, mégis a háttérben pártalkukat kötnek és együtt mozognak, jó példája ennek a Momentum és az LMP aláírásgyűjtése Kránitz menesztéséért, hozzáteszem, hogy ezzel a kispesti Fidesz is egyetért, hogy Kránitz Krisztiánnak távoznia kell, mégis ugye most a Momentum és az LMP hangzatosan az igazgató lemondását követeli, miközben a vagyonkezelő sorsáról a háttérben a párt vezetői, tehát a Momentum, az MSZP, a DK és a Párbeszéd pártvezetők már rég megállapodtak"

- fogalmazott Dódity Gabriella.  

Dódity Gabriella hozzátette: a mai napig egyetlen eleme sem valósult meg a tavaly novemberben elfogadott "Ez a minimum" programcsomagnak, amelynek részeként idén januárban új pályázatot kellett volna kiírni a vagyonkezelő vezetői posztjára.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!