2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Lemondatná a Momentum és az LMP a kispesti vagyonkezelő vezetőjét

Aláírásgyűjtésbe kezdett a kispesti Momentum és az LMP, hogy távozásra kényszerítsék Kránitz Krisztiánt, a kispesti vagyonkezelő vezetőjét. A Momentum és az LMP kezdeményezésének oka a Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott kispesti hangfelvételek tartalma, amelyek alapján számos korrupciógyanús ügy lehet a "Mr. 40 százaléknak" nevezett Kránitz körül.

  • Lemondatná a Momentum és az LMP a kispesti vagyonkezelő vezetőjét

Mr 40%-nak nevezik a Magyar Nemzet és a Hír Tv által nyilvánosságra hozott hangfelvételen Kránitz Krisztiánt. A kerület vagyonkezelőjének vezetője körül számos korrupciógyanús ügy merült fel.

A Momentum és LMP kispesti szervezete most Kránitz Krisztián leváltását követeli, ezért aláírásgyűjtésbe kezdett. Paróczai Anikó, a helyi Momentum képviselője a Mérce.hu baloldali portálnak azzal indokolta az akciót, hogy az elmúlt 9 hónapban semmilyen érdemi előrelépés nem történt a Lackner-botrány kivizsgálása ügyében. Kispest szocialista polgármestere szerint ez nem igaz.

"Ahogy az az önkormányzat sajtóközleményéből is kiderül, korábban viszonylag pontos forgatókönyvet határoztunk meg azzal kapcsolatban, hogy a kerület hogy próbálja majd meg átalakítani a kerület vagyonkezelését, vagyongazdálkodását, az ehhez kapcsolódó szervezeteket is, és úgy néz ki, hogy szeptemberben fogunk majd erről tárgyalni"

- mondta Gajda Péter. 

Színház és hatalmi játszmák - így jellemezte a kispesti baloldalt és az aláírásgyűjtési akciót a kerületi Fidesz frakcióvezetője.

"Ugyan a következő választásra készülve egymást nyirbálva próbálnak saját pártjuknak kedvező pozíciókat elérni, mégis a háttérben pártalkukat kötnek és együtt mozognak, jó példája ennek a Momentum és az LMP aláírásgyűjtése Kránitz menesztéséért, hozzáteszem, hogy ezzel a kispesti Fidesz is egyetért, hogy Kránitz Krisztiánnak távoznia kell, mégis ugye most a Momentum és az LMP hangzatosan az igazgató lemondását követeli, miközben a vagyonkezelő sorsáról a háttérben a párt vezetői, tehát a Momentum, az MSZP, a DK és a Párbeszéd pártvezetők már rég megállapodtak"

- fogalmazott Dódity Gabriella.  

Dódity Gabriella hozzátette: a mai napig egyetlen eleme sem valósult meg a tavaly novemberben elfogadott "Ez a minimum" programcsomagnak, amelynek részeként idén januárban új pályázatot kellett volna kiírni a vagyonkezelő vezetői posztjára.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!