2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Lekommunistázta a kormányt a Jobbik, válaszul Dömötör is a Jobbikot

Az országgyűlés napirend előtti felszólalásaiban a képviselők a volt macedón miniszterelnök ügyéről is kérdezték a kormány tagjait, de szóba került a családok támogatása, és a Brexit következményei is.

  • Lekommunistázta a kormányt a Jobbik, válaszul Dömötör is a Jobbikot

Nem kaphatott volna különleges bánásmódot Nicola Gruevszki a menedékjogi eljárás során a DK szerint. Vadai Ágnes napirend előtti felszólalásában azt mondta: a szabály szerint ilyen bánásmód csak kísérő nélküli kiskorúaknak, fogyatékkal élőknek,várandós nőknek vagy korábban megkínzott embereknek járhat. A korrupció miatt elítélt volt macedón kormányfőnek viszont nem. A Demokratikus Koalíció politikusa hozzátette, hogy a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt, eleve nem lehet ilyen eljárást alkalmazni.

A hivatkozott passzust éppen önök vették ki a törvényből amikor kihirdették a tömeges bevándorlás okozta válsághelyeztet. Amióta bevezették, ez a rész eltűnt a tv-ből. Nincs különleges bánásmód, sem bűnözőknek, hanem valódi nőknek, menekülteknek és háborúban elárvult gyerekeknek sem. Abból hogy Önök mégis erre hivatkoznak, csak azt a következtetést tudjuk levonni, hogy önök szerint nincs tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet. Ezt is megértük, az Orbán-kormány egyszer az életben a valósággal összhangban van és gondolja hogy a válsághelyzet véget ért – mondta a DK képviselőnője.

A tömeges migráció veszélye továbbra is fennáll – reagált a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára. Kontrát Károly hozzátette, hogy a Balkánon 70 ezer migráns várakozik, továbbá a görög hatóságok a napokban 14 ezer embert hoztak át a kontinensre. Nicola Gruevszki menedékjogi státuszával kapcsolatban pedig hangsúlyozta, hogy az eljárás törvényes volt. 

A magyar hatóságok a menedékjogi törvények betartása érdekében nem adhatnak tájékoztatás egyetlen menekültügyi eljárásról sem. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal hivatal minden estben megvizsgálja hogy a kérelem megalapozott-e és a döntéseit minden esetben a törvények betartásával folytatja le. Magyarország mindenkinek biztosítja a tisztességes lejáráshoz való jogot– mondta válaszában Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára. 

A Párbeszéd társelnöke viszont azt mondta, hogy nem a magyarok, hanem Orbán Viktor döntött arról, hogy kivel akarunk együtt élni. Orbán Viktor döntött, Orbán Viktor egy bűnözővel akar együtt élni. egy olyan bűnözővel, akit két év jogerős letöltendő börtönbüntetésre ítéltek lopás miatt– mondta a képviselőnő, ám a házelnök időtúllépés miatt azonban megvonta a szót Szabó Tímeától. 

Nem előtte állítottam le, hanem jócskán azután, jócskán azután, miután letelt az öt perce Képviselő Asszony! Azt gondolom, hogy kölcsönösen vagyunk... sőt, én méltányosabb vagyok Önhöz, mint Ön hozzánk– mondta Kövér László Szabó Tímea kifogásaira.

A Jobbikos Mirkóczki Ádám azt kérdezte a kormánytól, hogy hová, melyik szövetségi rendszerhez húz a kormány. Önök hova tartoznak vajon? Akár szövetségi rendszeren belül, vagy azon kívül? Tegyék föl maguknak a azt is, hogy az-e az igazi demokrata, aki kommunikációját tekintve antikommunista, vagy az-e az igazi demokrata, aki a látszatára sem ad annak, hogy ne viselkedjen úgy, mint egy kommunista– mondta a jobbik frakcióvezetője.  A miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint épp a Jobbik csapódik kommunistákhoz.

Ebben a felszólalásban sem volt semmi, ami akár csak egy kicsit is hasonlított volna egy nemzeti párt felszólalásához. Amit Ön elmondott, lényegét tekintve azt már elmondta a DK és elmondta a Párbeszéd is, ennyit arról, hogy ki működik együtt a kommunistákkal illetve az utódpártjaikkal – mondta válaszában Dömötör Csaba. 

A fideszes Hörcsik Richárd a brexit következményeiről beszélt. Nagyon szomorú, mert elvesztettük azt a tagállamot, amelyik az Európai Unió GDP-jének 1/7-edét adta. Mind gazdasági, mind politikai, mind pedig katonai értelemben is, igenis gyengülni fog a jövőben az Európai Unió. És szomorú, mert elveszítettük az Unióban azt a legfontosabb szövetségeasünket abban aharcban, amit éppen a visegrádi négyekkel együtt folytatunk a nemzetállamok pizícióinak a megerősítéséért, ha úgy tetszik a szubszidiaritásért– mondta felszólalásában a fideszes képviselő.  A miniszterelnökség államtitkára azt válaszolta, hogy a Brexit intő jel, hogy az európai vezetők utat tévesztettek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!