2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Belföld

Lehet nevetni, de mindenki megfizette

A közműszolgáltatásról tartanak csütörtökön vitanapot a parlamentben.

A kormány részéről vitaindító Rétvári Bence arról beszélt: a mostani kabinet a szolgáltatók extraprofitja helyett a szociális közszolgáltatás megvalósítását próbálja elérni. Hozzátette: „a kormány újabb lépéseket tervez a családok terheinek csökkentése érdekében”. Felszólalásában az előző szocialista kormányok rezsipolitikáját bírálta, amit a szemétszállítási díj változásával szemléltetett az államtitkár.


„Nézzék meg, kedves képviselőtársaim, mennyi volt átlagban a Gyurcsány-időszakban, a Bajnai-időszakban és az Orbán-időszakban a díjak emelkedése közötti különbség! Míg korábban ez a 16 százalékot elérő volt szinte, a mostani kormányzat alatt ennek valamivel több mint negyede, négy százalék körül. Ezek azok a díjak, képviselőtársaim, amin lehet nevetni, de mindenki ugyanúgy megfizette. Lehet engedni a szolgáltatók számára nyolc év alatt 194 százalékos áremelkedést és közben pár ezer forintos segélyeket nyújtani az embereknek, vagy valóban fellépni a kispénzű emberek érdekében, valóban az ő rezsiköltségüket megpróbálni leszorítani” – fogalmazott Rétvári.

Az MSZP magyarázkodásra kényszerült

A szocialisták ennek ellenére úgy látják, hogy eredménytelen a kormány tevékenysége a közműszolgáltatások terén. Az MSZP vezérszónoka arról beszélt, hogy míg 2010 előtt szinte mindenki tudta fizetni a rezsiszámláit, addig a jelenlegi kormány alatt már rendszeresek a kikapcsolások a fogyasztóknál. Józsa István a szocialista kormányok idején dráguló közműszámlákról azt mondta: 2010 előtt a piaci árak emelkedése miatt nőttek a rezsiköltségek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!