2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Legyen minden nap mézes nap!

"Legyen minden nap mézes nap!" Ez a szlogenje az ősszel induló, közel két hónapos mézkampánynak. A cél, hogy népszerűsítsék a mézfogyasztást, és felhívják a figyelmet az egészségre gyakorolt jótékony hatásaira.

  • Legyen minden nap mézes nap!

Hiába emelkedett több mint kétszeresére Magyarországon a mézfogyasztás, mégis az össztermék 80%-át exportálni kell. A legtöbbször külföldről behozott gyengébb minőségű mézek, vagy mézpótlók szorítják ki a hazai, egészséges termékeket a piacról.

Ha még plusz 1 kg-ot fogyasztanánk, akkor az a 20 ezer tonna gyakorlatilag a megtermelt mézünk itthon tartását jelentené. Számos olyan problémát meg tudnánk oldani amely a hamisítással, az import mézek javító hatásával betöltött szerepét tudnák kiváltani a magyar méz. Mert ha mi magyarok tudnánk megtermelt mézünket üvegbe tenni, akkor minden garanciát is tudnánk vállalni arra, hogy a fogyasztók valóban értékes tartalmú, minőségi mézet tudnak vásárolni. Az irány ez. Minél több mézet tudjunk helyben palackozni, minél több mézet tudjunk a vásárlók asztalára juttatni

- fogalmazott Nagy István, agrárminiszter.

Nagy István hozzátette: annak érdekében, hogy a méhész szakmát vonzóbbá tegyék a fiatalabbak számára, beporzási támogatást nyújtanak a kezdő szakembereknek részére.

Nem csak a saját egészségünknek teszünk jót a napi mézfogyasztással, hanem árbevételt adunk egy magyar méhésznek, aki folytatja majd azt az ősi szakmát, amin keresztül Magyarország mezőgazdasága fent tud maradni, hiszen a mezőgazdasági növényeink 70%-a beporzásfüggő, a globális élelmiszeripar 75%-a függ a méhes megporzástól

- mondta az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, Bross Péter. 

Ahhoz, hogy megtapasztalhassuk, hogy 1 kg méz milyen sokoldalú gyógyító hatással rendelkezik, a méheknek 170 ezer kilométert kell repülnie.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!