2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Ledöntötték Orbán Viktor szobrát - a fejével pedig végigvonultak a városon

Kommunistákhoz hasonlította Orbán Viktort és a Fideszt az egykori KISZ-tag Bajnai Gordon. A volt szocialista miniszterelnök a Szolidaritás mozgalom tüntetésén mondott beszédet. A rendezvényen ledöntöttek egy Sztálin-szobor mintájára készült, Orbán Viktort ábrázoló, hungarocell szobrot, a Dopeman néven ismert Pityinger László pedig ismét előadta a himnusz káromkodásokkal teli átdolgozását.

A Dopeman néven ismert Pityinger László alternatív köztársasági elnökként próbálta lelkesíteni a résztvevőket, majd káromkodásokkal teli himnuszfeldolgozását is előadta. A Szolidaritás mozgalom második születésnapján Bajnai Gordon is fellépett. Az Együtt–PM vezetője, aki maga is KISZ-tag volt, a kommunistákhoz hasonlította Orbán Viktort és a jelenlegi kormányt. Bajnai „fülkeszabadságharcot” és új kiegyezést hirdetett, ennek egyik alappillére, hogy a tehetősebbeknek kell segítenie a szegényeket. „2014 népszavazás lesz, népszavazás lesz, ahol a normális Magyarország hívei megküzdenek Orbán-ország zsoldosaival” - tette hozzá.

A demonstráció helyszínén felállítottak egy hungarocellből készült Orbán-szobrot, amely kommunista diktátorként ábrázolta a miniszterelnököt. A résztvevők közül egy volt tűzoltó elfűrészelte a szobor lábát, amit aztán ledöntöttek, a fejét pedig körbehordozták a tüntetők között.

A tömeg a Clark Ádám térről átvonult a Terror Háza Múzeum elé, ahová magukkal vitték a szobor darabjait. Mivel senki nem vette át tőlük, az „alkotásból” mindenki tépett magának egy darabot. A Szolidalitás elnöke szerint a perszformansz szavazatokat hozhat.

A tömegben feltűnt az szocialista éhségmenet egyik arca is. „Ha már háromszor felgyalogoltam végette Budapestre, legalább a feje legyen az enyém” - fogalmazott Tóth Imre. Mivel senki nem vette át tőlük a Terror Házánál a hungarocell darabokat, az alkotásból mindenki tépett magának egy részt. A szobor fejét a Szolidaritás elárverezi, a pénzt a kampányra költik.

Egyedül magát leplezte le Bajnai

Bajnai Gordon ma egyedül saját magát leplezte le, és azt is bebizonyította, hogy fogalma sincs arról, mi az a szolidaritás, amiről naponta prédikál – így reagált a Fidesz a baloldali politikus szavaira. A kormánypárt közleményében azt írta: Bajnai és barátai ma az '56-os forradalom utáni kommunista diktatúra áldozataiból csináltak viccet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!