2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Lebukott: a tanártüntetések szervezője a baloldali politika akciófigurája

Azzal, hogy Törley Katalin az úgynevezett tanártüntetések egyik legfőbb arca a Magyar Kétfarkú Kutyapárt európai parlamenti listájának a második helyére került, mindenki előtt világossá vált, hogy csupán egy álca volt a tanárok ügyének felhasználása a baloldalon, és az egész "tanármozgalom" pártpolitika volt. Törley egyébként hosszú évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol Soros György álcivil szervezeteivel. A gyenge franciatanárnak tartott Törley a bigámia mellett is kiállt pár évvel ezelőtt.

  • Lebukott: a tanártüntetések szervezője a baloldali politika akciófigurája

Európai parlamenti képviselő akar lenni a Soros-világ támogatásával tüntetgető egykori tanár, Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom vezetője. A gyakran Molnár Áron "Noár"-hoz kapcsolódó, agresszív hangulatú baloldali tüntetések szervezésével szerzett sajátos ismertséget. A hír azért is volt leleplező, mert korábban többször is azt állította, hogy szakmai alapokon tevékenykedik, és nincs köze a politikához. Nyilvánvaló, hogy hazudott.

Törley számos baloldali tüntetést szervezett. Korábban franciatanárként dolgozott - ebben a minőségében kevésbé volt sikeres - , a Kutyapárt tájékoztatása szerint jelenleg a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett tevékenykedik szakértőként, tanácsadóként.

Ahogy korábban megírtuk, a Törleyhez köthető Tanítanék Mozgalom külföldi pénzeket kapott a 2022-es választási évben. A Humán Platform több mint ötvenmillió forint külföldi támogatást kapott, amely ugyanebben az időszakban közel húszmillió forint értékben rendelt szolgáltatásokat a DatAdattól, Bajnai cégétől. A baloldal kampányát segítő egyesület egy másik baloldali aktivista szervezettel, a Tanítanék Mozgalommal közös akciókra, egyebek mellett közösségi médiás hirdetésekre fordította a tízmilliókat. Ebből kiindulva nem meglepő, hogy Törleyék kapcsolódnak a Soros-hálózathoz.

MSZP-s és SZDSZ-es uralom

Az egész úgynevezett tanártüntetések értelmezéséhez érdemes jelentősen visszalépni az időben. A 2000-es években vették át a volt SZDSZ-es és MSZP-s körök a tanárszervezeteket, hogy aztán saját érdekeik érvényesítésére fordíthassák azok befolyását. Eközben nemcsak a hazai, de külföldi hálózatok is rátelepedtek a tanárok bizonyos platformjaira.

A civil, szakmai megmozdulásnak indult és annak kikiáltott tanártüntetés mögött kezdetben Schilling Árpád és a Krétakör állt.

Schilling és a Krétakör feltűnése azért is érdekes, mert a korábbi, 2013–14-es diáktüntetéseken is az "első sorban" állt a Krétakör, amely akkor a HaHa diákmozgalommal és Bajnai Gordon Együtt 2014 nevű pártjával tüntetett együtt. 2013-ban a Heti Válasz cikke szerint szép summát kaptak Soros György nemzetközi alapítványától: az Open Society Foundation jóvoltából a kampány startjakor szétosztogattak félmilliárd forintot, majd 36 millió forintot kaptak a Norvég Civil Támogatási Alap kasszájából is.

Már évekkel ezelőtt kormányt buktatott volna Törley

Törley Katalin neve a 2016-ban kezdődő tanártüntetések idején bukkant fel a Tanítanék Mozgalom színeiben. Itt érdemes felidézni, hogy nem meglepő módon több ellenzéki párt is csatlakozott 2017-ben és 2018-ban a Tanítanék által szervezett Kossuth téri demonstrációkhoz, melyeken a kormány oktatáspolitikája ellen tiltakoztak.

Az akkori Magyar Idők birtokába jutott korábban egy titkos dokumentum, mely szerint a Tanítanék mozgalom és annak vezetője leginkább kormánybuktatást akart, az oktatást csak ürügyként használták arra, hogy utcára vonuljanak.

Törley Katalinék olyannyira függetlenek, hogy aktívan részt vettek a Soros-egyetem melletti tüntetések előkészítésében, illetve az annak álcázott kormánybuktatási kísérletben.

A lap által korábban megszerzett "szervezői feljegyzések" szerint a Tanítanék Mozgalom a Civilizáció, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Nem maradunk csendben!, az Oktatási Szabadságot, az Oktatói Hálózat, a Közös Ország Klub, valamint az Occupy Octogon közösen tervezték meg 2017 április végén azt, hogyan fogják folytatni és országos méretűre növelni a tüntetéseket.

A 2018-as választások után elültek a tanártüntetések, majd pedig nem meglepő módon a 2022-es választási kampányban erősödtek fel. Ezt követően bocsátották el Törleyt a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Ott egyébként francia nyelvet tanított, nem túl nagy sikerrel.

A bigámia mellett állt ki Törley

Le a monogámiával! – hirdette még 2016-ban Törley Katalin egy olyan civil program részeként, amelyben többek között a saját vágyait kellett kifejeznie ilyen és hasonló feliratokkal a résztvevőknek, mások mellett a tanár saját gimnáziumi tanítványainak is.

A poligámia mellett ilyen módon kiálló Törley Katalin a fent említett programban mások mellett a tanítványaival állt modellt még a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanáraként.

Az egyik fotón a már említett „Le a monogámiával!", egy másik képen pedig a „Szeretkezz, ne ítélkezz!" feliratot tartotta a kezében.

Törley izgalmas fotójáról egyébként a Magyar Idők és a PestiSrácok számolt be annak idején.

Rendetlen tanár

Törley Katalin iskolai asztalán mindig nagy rendetlenség volt, az egyik fiókjában például 15 évnyi, soha meg nem nézett borítékok és papírok voltak, ezeket haza kellett vinnie, amikor elbocsátották - mindezt maga az érintett mondta el a szélsőbaloldali Gulyás Mártonnak. A Tanítanék vezetője azt is elmondta, pályafutása alatt volt olyan, hogy egy kamaszkorral is küzdő fiatal az identitását keresve konfliktusba került, támadások érték, és tőle kért segítséget.

15 éve is így csináltam, és akkor is, mikor már ezek a törvények bejöttek, ami szerint nem is szabad semmi ilyet, az apa férfi, az anya nő kereten kívül bármiről beszélni - mondta büszkén a volt tanár, aki szerint nem volt célja elvadítani a diákokat a szülőktől, de el kell fordulni a szülőktől ebben a korban, ez a normális.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!