2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Szerelmes biciklisták 11:00

Belföld

A kormány a jövőben is számít a hírszerzésre

A jövőben is számít a hírszerzésre a kormány a nyugati világ társadalmi- és gazdasági folyamatainak megértéséhez. Ezt az Információs Hivatalt irányító államtitkár mondta.

A Miniszterelnökséget vezető Lázár János kedden, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában beszélt először arról: a magyar kormánynak értenie kell, hogy milyen gazdasági érdekek motiválhatnak egy-egy uniós eljárást. A hírszerzés vezetője pedig még aznap azt nyilatkozta a Hvg.hu kérdésére: vannak jelei annak, hogy a kormányt külföldről próbálják támadni azok, akiknek a gazdasági érdekei sérültek az elmúlt években.

„Nyíltan rendelkezésre álló Nyugati információk elemzését végzi az Információs Hivatal, és segíti a munkánkat – közölte Lázár János. – És valóban figyeljük azt, hogy Magyarország gazdasági folyamatai iránt milyen érdeklődés van, kit ér érdeksérelem, és hogyan akarja befolyásolni a nyugati vagy a keleti világ döntéshozóit. Ez a nemzeti érdekünk” – tette hozzá a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba az Izraelt ért iráni légitámadások következményeinek értékelésére - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!