2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Látogatási tilalmat rendeltek el egyes kórházakban

MTI

2020. február 5., szerda 17:43

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől Salgótarjánban és Szekszárdon.

Látogatási tilalmat rendeltek el a salgótarjáni megyei kórházban

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el csütörtöktől Salgótarjánban a Szent Lázár Megyei Kórházban - közölte a Nógrád megyei intézmény megbízott főigazgató főorvosa szerdán az MTI-vel.

A tilalom a kórház valamennyi osztályára vonatkozik - mondta Laczkó Tamás.

Ismertette: a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának tájékoztatása szerint a megyében nőtt az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz forduló betegek száma, a megbetegedések aránya az ötödik héten átlépte a járványküszöböt.

 

Látogatási tilalmat rendeltek el a Tolna megyei kórházban

Az influenzajárvány miatt látogatási tilalmat rendeltek el Szekszárdon, a Tolna Megyei Balassa János Kórházban - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

A tilalom csütörtöktől a kórház valamennyi osztályára érvényes.

Az intézmény a fekvő-és a járóbeteg-ellátásra előjegyzett betegeket is arra kéri, hogy láz, légúti betegség vagy hasmenéses tünetek esetén gyógyulásuk után kérjenek új időpontot az ellátásra.

A Tolna megyei mellett országszerte Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Komárom és Pest megye egyes kórházaiban van érvényben az influenza miatt teljes, illetve részleges látogatási tilalom. A teljes lista megtekinthető a https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/latogatas_2020 oldalon.

 

MTI