2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Lapzárta: aki ilyet tesz, az egy gazember

Nagy József és Deák Dániel szerint Sneider Tamás feleségének mozdulatai magukért beszélnek. Bár elvileg "vicceskedtek",de közben a homoszexuálisokra, zsidókra és cigányokra is tettek megjegyzéseket. A Jobbik ugyanaz a párt, mint volt, csak a nyilvánosság előtti mázat vesz magára, de látható, hogy az elnök még a skinhead-világból megmaradó Roy becenevet is tovább használja informális közegben.

  • Lapzárta: aki ilyet tesz, az egy gazember

Kérdés, hogy a Jobbik valóban az a párt-e, amelyik volt, s bár Deák Dániel és Huth Gergely szerint ez egyértelmű, Nagy József vacillál ezen. A fő kérdés, hogy ki lehet-e mászni abból a múltból, ami magát a Jobbikot teremtette meg a cigányozással és Magyar Gárdával. Vona Gábor eme húzása emelte ugyanis ki az összes többi szélsőjobboldali alakulat közül a Jobbikot. Aztán ezek a meglehetősen egyszerű figurák, szembesültek, hogy a világ nem fekete-fehér, így a személyiségfejlődés lehetőségét nem szabad elvitatni tőlük sem, vélte Nagy József. 

A mostani struktúrában azonban, amit a Fidesz teremtett meg, csak akkor van esély a kormánnyal szemben, ha kétosztatúvá alakul a politikai tér, és megszűnik a jelenlegi centrális erőtér - mondta Nagy József. Ez konkrétan egy taktikai kényszer, amit a Fidesz teremtett és Nagy József se biztos abban, hogy jelentős változás végbement.

Aki kart lenget, zsidózik, cigányozik, ezzel viccelődik, az gazember - vélték egyhangúan a beszélgetés résztvevői. A jobbik "lelepleződése" a baloldalt nem érdekli, ez is színjáték Deák Dániel szerint. A figyelő munkatársa rámutatott, hogy a lakossági fórumokon is azzal nyugtatják a híveket, hogy ez egy álca, egy politikai marketingfogás a részükről. Folyamatosan hiteltelenítik ezzel a kettős kommunikációval magukat, hisz bár egyértelműen közelednek a baloldalhoz, mégis próbálják nyugtatgatni híveiket. Az összeboronálási szándék az ellenzéki kommunikáció részéről is egyértelmű, de a folyamatosan napvilágra kerülő dokumentumok ezt a boronálást megnehezítik. A nyilvánosság előtti kommunikáció ugyan változott, de a háttérben ezek az emberek ugyanazok maradtak - mutatott rá Deák Dániel. Az ellenzéki média azért hallgat, mert a Jobbik baloldali fordulata közepette nem illenek bele az új narratívába Sneider Tamás informális megnyilatkozásai.

A műsorban szóba került  Andy Vajna halála, és az annak kapcsán megnyilvánuló gyűlöletcunami. A komentelők jó része elmeháborodott, és ez ellenzéki és kormánypárti kommentelőkre egyaránt igaz– vélte Nagy József. Az egyetlen mondat a részvét és a gyászban való osztozás hangja lehet szerinte. Úgy vélte a többi résztvevővel összhangban, hogy amit Andy Vajna produkált a filmgyártás terén, azért meg kell emelni a kalapunkat, hisz visszahelyezte a magyar filmet a nemzetközi film művészet térképére. Bárkinek is van vele gondja, pár napig illendő a véleményét magában tartania - mondta a 24.hu újságírója. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!