2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Láng Zsolt: Ez az arrogáns és élősködő banda sodorta a csőd szélére a fővárost!

"Mártha Imre Gyurcsány vezérigazgatója volt. Mikor az ország vezetésében megbuktak, Gyurcsányékkal távozott és - jobb híján- a Városházára Gyurcsányékkal érkezett"- emlékeztetett a budapesti Fidesz elnöke közösségi oldalán. Láng Zsolt arra reagált hogy Mártha Imre, a budapesti közműholding vezetője közel 8 milliós jutalmat kapott Karácsony Gergelytől. Ez az arrogáns és élősködő banda sodorta a csőd szélére a fővárost! Épp itt az ideje, hogy távozzanak a Városházáról - hangsúlyozta a fideszes politikus.

  • Láng Zsolt: Ez az arrogáns és élősködő banda sodorta a csőd szélére a fővárost!

Ez a 4,7 hektár, amiből 3,9 hektárt eladnánk és 8 ezer négyzetméter megtartanánk - így tárgyalt néhány éve Barts Balázs a budapesti Városháza eladásáról. Karácsony Gergely akkor tagadta, hogy ő adott utasítást erre a fővárosi vagyonkezelő vezetőjének. Sőt még fegyelmit is adott emberének emiatt.

A fegyelmi ellenére Karácsony Gergely prémiummal jutalmazta Bartsot. Sőt idén is kapott. Majdnem 10 millió forintos bónuszt hagytak jóvá neki, ami tavalyi alapbérének a 40 százaléka.

Nem Barts Balázs az egyetlen, aki plusz pénzt kapott a folyamatosan csőddel fenyegető fővárosi vezetéstől. A többi között a BKK és a BKV vezetőjének összesen 65 millió forintot ítélt oda saját hatáskörben a főpolgármester. Egy nappal azt megelőzően, hogy a főpolgármester a két vállalat financiális helyzetére hivatkozva bejelentette a menetjegyek drasztikus áremelését.

Sőt, a fővárosi közműholding vezetője is plusz pénzt kapott. A Gyurcsány-fiókának is nevezett közművezér tavaly több mint 5 millió forintot, idén pedig éves alapbérének negyven százalékét, majdnem 8 millió forint plusz juttatás kapott.

A Fővárosi Önkormányzatot a bukott Gyurcsány-kormány bukott emberei elárasztották. A Fővárosi Önkormányzatot és annak cégeit. És még egy ilyen pénzügyi helyzetben is milliós prémiumokat vesznek fel, úgy, hogy ez Karácsony Gergely egyszemélyes döntése. Ez az arrogáns és élősködő banda sodorta a csőd szélére a fővárost! Épp itt az ideje, hogy távozzanak a Városházáról

- jelentette ki Láng Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!