2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

A szeméthegyek és a kukáskáosz ellenére Mártha Imre is hatalmas prémiumot kapott Karácsonytól

Karácsony Gergely főpolgármester döntése alapján Mártha Imre, a budapesti közműcég vezetője is hatalmas prémiumban részesülhet, a milliárdos üzletember így további nyolcmillió forinttal gazdagodhat. A múlt év végén Karácsonyék csak akkor adtak pluszpénzt a kukásoknak, vagyis a Mártha vezette cég munkavállalóinak, amikor a szemétszállítás többnapos szünetelése miatt már hegyekben állt a hulladék a fővárosban.

  • A szeméthegyek és a kukáskáosz ellenére Mártha Imre is hatalmas prémiumot kapott Karácsonytól

Szinte napra pontosan egy éve vette kezdetét Budapesten a kukakáosz – írja a Magyar Nemzet. A Budapesti Közművek kötelékébe tartozó szemétszállítók 2022 októberének első napjaiban jutottak el oda, hogy rossz bérviszonyaikat nem tűrték tovább, és a kukásautók hibáira hivatkozva napokon át nem ürítették a szemeteseket.

A Karácsony Gergely vezette főváros először azt állította, hogy a kormány miatt nem tud bért emelni, ám ez két ok miatt senkit nem hatott meg.

Egyrészt a Világgazdaság számokkal alátámasztva megírta, hogy az állam nem kevesebb, hanem éppen hogy több pénzt adott a fővárosnak az előírtnál, másrészt pedig a kukákban bűzlő szemét egyre csak gyűlt. A dolgozókkal maga a fővárosi közműcég vezére, Mártha Imre is tárgyalásba bocsátkozott, ám a kukásküldöttség egyik megjegyzése kellően érzékeltette a helyzetet: szerintük Mártha aznap viselt ruhái annyiba kerülhettek, mint az ott ülő alkalmazottak több havi fizetése.

A húrt nem lehetett tovább feszíteni, a pénztelenségre hivatkozó Karácsonyék három nap után megegyeztek, ennek részeként bruttó 200 ezer forintos rezsitámogatást és 120 ezer forintos karácsonyi ajándékot kínáltak fel a kukásoknak.

Magyar Nemzet birtokába került friss dokumentum alapján bár nem kukás, de maga Mártha Imre is kapott egyfajta karácsonyi ajándékot. Információik szerint Karácsony Gergely főpolgármester idén július közepén úgy döntött, hogy a tavalyi munkavégzése alapján a közművezért prémium illeti meg.

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!