2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

90 perc "szabadság" - A B-közép és a titkosszolgálat

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Lakók panaszáradata a józsefvárosi baloldalra

A hajléktalanok és az egyre romló közbiztonság zavarja a legjobban a józsefvárosi és a ferencvárosi embereket – derült ki a szerda este rendezett lakossági fórumon Józsefvárosban. Kocsis Máté, Józsefváros-Ferencváros országgyűlési képviselője és Sára Botond fideszes országgyűlési képviselőjelölt közös, telt házas lakossági találkozóján kiderült: a kormány nemhogy kivérezteti, inkább támogatja a két kerületet.

  • Lakók panaszáradata a józsefvárosi baloldalra

– Országgyűlési képviselőként folytatni szeretném Kocsis Máté munkáját, hogy minél több állami támogatás érkezzen Józsefvárosba – nyilatkozta Sára Botond a Hírnyolcnak a Józsefvárosban rendezett lakossági fórum után. A korábbi fideszes polgármester emlékeztetett: 2019 óta is több milliárd forintos állami támogatást kapott a nyolcadik kerület. A baloldal azonban ebből sokat elkótyavetyélt, például a káptalanfüredi gyermeküdülő felújítására kapott 2,1 milliárdos forrást. Ismeretes: ezt Kocsis Máté közbenjárására kapta vissza Józsefváros. 

Sára Botond kifejtette: problémának látja, hogy különböző címszavak – például adókarbantartás – mögé bújtatott adóemelésekhez viszont nagyon ért a baloldal, csak az utóbbi két évben kétszer kellett megakadályozniuk, hogy megsarcolják a józsefvárosiakat, miközben tavaly is rekordmagas költségvetése volt a kerületnek. Mint a fórum egyik lakossági résztvevője lapunknak elmondta: Kocsis Máté országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a kormány nem olyan rég döntött arról, hogy az önkormányzatok is bekerüljenek a rezsicsökkentést élvezők körébe. A folyamatosan kivéreztetésről reklamáló baloldali polgármesterek azt sem hangsúlyozzák, hogy például Józsefvárosba soha ennyi egészségügyre költhető forrás eddig nem érkezett, mint most fog az Egészséges Budapest Programon keresztül.  

Lapunk információi szerint a lakók felszólalásából kiderült: a köztisztaság és a hajléktalanok okozzák a legsúlyosabb problémákat a két kerületben, ráadásul feltűnően sok hulladékgyűjtőt szerelt le a főváros. Sára Botond arra is kitért, hogy az Aszódi úti MÁV-telepen élők petícióját személyesen vitte el Karácsony Gergely főpolgármesternek, arra kérve: a hajléktalanok által okozott problémákat ne söpörje a szőnyeg alá. Megmagyarázhatatlan, hogy Sára Botond baloldali ellenfele, a szintén Józsefváros-Ferencvárosban induló Jámbor András miért nem lép az ügyben, mivel úgy tudjuk: a főpolgármesteri tanácsadóvá, politikusjelöltté vált újságíró irodája néhány lépésre található főnökének, Karácsonynak a szobájától. A fórumon részt vett lakók is értetlenül állnak azelőtt, hogy a szociálisan érzékenynek beállított Pikó András baloldali polgármester és Jámbor András miért nem tesznek semmit azért, hogy a belső kerületekben kialakult közterületi állapotok rendeződjenek, holott eszköz van a kezükben, mégis csak a káoszt fokozzák. Az áldatlan állapotokról szóló lakossági panaszáradatot Sára Botond megerősítette közösségi oldalán: koszos utcákról, folyamatosan romló közbiztonságról, tarthatatlan hajléktalanhelyzetről, elmaradó fejlesztésekről és társasházi konfliktusokról számolt be.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

„Ezt nem lehet feldolgozni” – 15 éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

„Ezt nem lehet feldolgozni” – 15 éve történt a tatárszentgyörgyi gyilkosság

A tatárszentgyörgyi romagyilkosságok 15 éve történtek. 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön felgyújtották egy roma család házát, két embert, egy 27 éves férfit és ötéves kisfiát agyonlőtték. Akkor egy olyan eseménysorozat vette kezdetét, amely az egész országot megrázta. A tragikus évforduló kapcsán vendégünk volt Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos.
Korányiék esete a 700 milliós „mikroadománnyal”

Korányiék esete a 700 milliós „mikroadománnyal”

Az elmúlt napokban megjelent videó új információkat kínál az Action for Democracy (A4D) tevékenységéről, valamint arról, hogy mekkora összegeket adományozott valójában Soros György a szervezetnek - számol be a Mandiner.
Ezért Sulyok Tamást jelölte a Fidesz-KDNP államfőnek - Orbán Viktor-interjú a rádióban + videó

Ezért Sulyok Tamást jelölte a Fidesz-KDNP államfőnek - Orbán Viktor-interjú a rádióban + videó

A tapasztalat, az alkotmány és a jogi ügyekben való jártasság, a nemzetközi jog ismerete, a politikai intézmények természetrajzának ismerete és az életút együtt, Sulyok Tamást rajzolták ki - így magyarázta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában, hogy az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!