2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Belföld

Lakók panaszáradata a józsefvárosi baloldalra

A hajléktalanok és az egyre romló közbiztonság zavarja a legjobban a józsefvárosi és a ferencvárosi embereket – derült ki a szerda este rendezett lakossági fórumon Józsefvárosban. Kocsis Máté, Józsefváros-Ferencváros országgyűlési képviselője és Sára Botond fideszes országgyűlési képviselőjelölt közös, telt házas lakossági találkozóján kiderült: a kormány nemhogy kivérezteti, inkább támogatja a két kerületet.

  • Lakók panaszáradata a józsefvárosi baloldalra

– Országgyűlési képviselőként folytatni szeretném Kocsis Máté munkáját, hogy minél több állami támogatás érkezzen Józsefvárosba – nyilatkozta Sára Botond a Hírnyolcnak a Józsefvárosban rendezett lakossági fórum után. A korábbi fideszes polgármester emlékeztetett: 2019 óta is több milliárd forintos állami támogatást kapott a nyolcadik kerület. A baloldal azonban ebből sokat elkótyavetyélt, például a káptalanfüredi gyermeküdülő felújítására kapott 2,1 milliárdos forrást. Ismeretes: ezt Kocsis Máté közbenjárására kapta vissza Józsefváros. 

Sára Botond kifejtette: problémának látja, hogy különböző címszavak – például adókarbantartás – mögé bújtatott adóemelésekhez viszont nagyon ért a baloldal, csak az utóbbi két évben kétszer kellett megakadályozniuk, hogy megsarcolják a józsefvárosiakat, miközben tavaly is rekordmagas költségvetése volt a kerületnek. Mint a fórum egyik lakossági résztvevője lapunknak elmondta: Kocsis Máté országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a kormány nem olyan rég döntött arról, hogy az önkormányzatok is bekerüljenek a rezsicsökkentést élvezők körébe. A folyamatosan kivéreztetésről reklamáló baloldali polgármesterek azt sem hangsúlyozzák, hogy például Józsefvárosba soha ennyi egészségügyre költhető forrás eddig nem érkezett, mint most fog az Egészséges Budapest Programon keresztül.  

Lapunk információi szerint a lakók felszólalásából kiderült: a köztisztaság és a hajléktalanok okozzák a legsúlyosabb problémákat a két kerületben, ráadásul feltűnően sok hulladékgyűjtőt szerelt le a főváros. Sára Botond arra is kitért, hogy az Aszódi úti MÁV-telepen élők petícióját személyesen vitte el Karácsony Gergely főpolgármesternek, arra kérve: a hajléktalanok által okozott problémákat ne söpörje a szőnyeg alá. Megmagyarázhatatlan, hogy Sára Botond baloldali ellenfele, a szintén Józsefváros-Ferencvárosban induló Jámbor András miért nem lép az ügyben, mivel úgy tudjuk: a főpolgármesteri tanácsadóvá, politikusjelöltté vált újságíró irodája néhány lépésre található főnökének, Karácsonynak a szobájától. A fórumon részt vett lakók is értetlenül állnak azelőtt, hogy a szociálisan érzékenynek beállított Pikó András baloldali polgármester és Jámbor András miért nem tesznek semmit azért, hogy a belső kerületekben kialakult közterületi állapotok rendeződjenek, holott eszköz van a kezükben, mégis csak a káoszt fokozzák. Az áldatlan állapotokról szóló lakossági panaszáradatot Sára Botond megerősítette közösségi oldalán: koszos utcákról, folyamatosan romló közbiztonságról, tarthatatlan hajléktalanhelyzetről, elmaradó fejlesztésekről és társasházi konfliktusokról számolt be.

 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Szavazás

Szavazás

Ön szerint Gyurcsány Ferenc akarata áll-e az orvosi kamara akciója mögött?
Pécs vezetői meglehetősen tehetősek

Pécs vezetői meglehetősen tehetősek

Pécs polgármestere és a gazdasági ügyekért felelős külsős alpolgármester is tehetős politikus, több százmilliós vagyonuk van, mely évről évre növekszik - derült ki a vagyonnyilatkozatukból.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!