2022. 07. 01. Péntek Tihamér, Annamária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Külön nyomozásban csaphatnak le a szocialistákra a kispesti drogügyben

A gazdasági nyomozóktól a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályához került a kispesti szocialisták drogügye – tudta meg a PestiSrácok.hu a birtokába került rendőrségi határozatból. Ezt a szálat eddig a különböző gazdasági bűncselekményekkel együtt vizsgálták, de célszerűségi okból, illetve hatáskör hiánya miatt már a kábítószer ellenes egységhez került az akta. A rendőrség azután indított nyomozást a kispesti MSZP-t beárnyékoló ügyekben, hogy a Hír TV tavaly nyilvánosságra hozott felvételein korrupcióról, százmilliós vagyonokról, külföldi ingatlanokról, kerületi pénzek visszaosztásáról, Gajda Péter polgármesternek is juttatott kenőpénzről, valamint túlszámlázásokról beszél „kólának” nevezett fehér por és alkohol fogyasztása közben Lackner Csaba baloldali önkormányzati képviselő.

 

A kispesti szocialistákról az első kép- és hangfelvételek október elején kerültek nyilvánosságra a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek köszönhetően. Az egyik hanganyagon Lackner Csaba, az ellenzéki összefogásnak köszönhetően mandátumhoz jutott kispesti politikus arról beszél, hogy aki igazán ügyes, az még kerületi képviselőként is meg tud keresni évi százmillió forintot.

Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza

– mondta Lackner Csaba ex-MSZP-s ellenzéki képviselő a hangfelvételen.

A Magyar Nemzet információ szerint az MSZP-ből nemrég kizárt Lackner Csabát egy vállalkozó fel is jelentette, mert azt állítja, hogy a szocialista képviselő-jelölt kétmillió forintot tett zsebre a kerület egyik terének felújításából. A lap birtokába egyébként több olyan számla is került, amelyek azt bizonyíthatják, hogy a kispesti közbeszerzéseken induló cégek úgy szereznek extraprofitot, hogy túlárazzák a munkákat, a szálak pedig a szocialista érdekkörökben futnak össze. Lackner Csaba egy olyan esetről is beszélt, hogy vélhetően a szocialista polgármesternek, Gajda Péternek is kellett pénzt visszaosztania, majd az is kiderült, hogy a kispesti vagyonkezelő igazgatója, Kránitz Krisztián azzal haragíthatta magára a szocialistákat, hogy nem osztott nekik vissza a pénzekből. A „Mr. Negyven Százaléknak” is gúnyolt férfinak egyébként duplájára emelték a fizetését, így bruttó 1,1 millió forintot keres havonta.

A Magyar Nemzet egy olyan felvételt is nyilvánosságra hozott, amelyen az ex-MSZP-s Lackner Csaba arról panaszkodik, hogy Kránitz Krisztián barátnője egy alkalommal megfenyegette őt és az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként induló, majd a tavaly október 13-i választást megnyerő Gajda Pétert, hogy nyilvánosságra hozza az ügyeiket. Ezen a ponton a hallgatóság egyik tagja közbeszólt és azt mondta: ott helyben el kellett volna ásni a nőt. Lackner korábban arról is beszélt, hogy Kránitz hamarosan elmehet nyugdíjba, mert már megkereste a magáét, vagyonát 200-250 millió forintra becsülte.

A Magyar Nemzet szerint neki a Földközi-tenger partján, Spanyolországban van ingatlana, erről a lap dokumentumokat is közzétett. A felek arról is beszélgettek, hogy Gajda Péternek ez lesz az utolsó ciklusa. Az egyik szocialista politikus rákérdezett Lacknernél, hogy miért lenne neki ez az utolsó.

„Azért lesz, mert nyugodt életet akar magának. Azért, mert szerintem neki már megvan. Érted, hogy mi?”

– kérdezett vissza Lackner Csaba. Egy ismeretlen megszólaló még hozzáfűzte: „De már most is megvan.”

Vesztegetés, hivatali visszaélés, kokain

A kispesti szocialisták ügyében többen is feljelentést tettek, például Tényi István költségvetési csalás gyanújával, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elutasított, ám a Fővárosi Főügyészség felhívására mégis nyomozást indítottak. A főügyészség a PestiSrácoknak küldött korábbi tájékoztatása szerint hivatali visszaélés, vesztegetés elfogadása és kábítószerrel visszaélés felmerült gyanúja miatt a feljelentést az adóhatóság a BRFK-hoz is továbbította. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) végül gazdasági vesztegetés miatt rendelt el nyomozást, ám a portál birtokába került határozatból kiderült, hogy 

vesztegetés elfogadásának gyanújával tavaly november vége óta már a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya folytat eljárást, egyelőre ismeretlen tettesek ellen.

Az NNI pár hete iratokat is lefoglalt a kispesti jegyzői hivatalban.

Utóbbi szervezet kábítószer birtoklás bűncselekménye miatt is vizsgálódott, ám a most a PestiSrácokhoz eljutott rendőrségi határozatból kiderül, hogy ezt a nyomozást célszerűségből leválasztották és átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztályának.

Mint írták, a Hír TV felvételén „bemutatott magatartások kábítószer birtoklására utaló adatokat is tartalmaznak”, ezért a hatáskörrel rendelkező szervhez tették át a nyomozást. A határozatban nem szerepel, de utóbbi feltételezhetően könnyebben nyomozható ügy, mint a gazdasági bűncselekmények, így a drogügyben feltehetően hamarabb megnevezhetik a gyanúsítottakat.

PestiSrácok

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!