2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Megduplázták a korrupciós ügyben érintett Kránitz fizetését

Megduplázta a "Mr. 40 százaléknak" nevezett Kránitz Krisztián fizetését a kispesti polgármester, Gajda Péter. A korrupciós botrány kulcsfigurája, Lackner Csaba által többször megemlített kispesti vagyonkezelő vezetője ezután bruttó 1,1 millió forintot keres majd.

  • Megduplázták a korrupciós ügyben érintett Kránitz fizetését

Kránitz a Hír TV és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek egyik főszereplője volt. Róla mondta Lackner Csaba, hogy egy vélhetően korrupciós ügyletből neki 12 millió, míg Gajda Péter polgármesternek csak hárommillió forint jutott.

Gajda bizalmasáról a Hír TV-hez került hangfelvételen beszél Lackner Csaba. A vagyonkezelő igazgatóját a különböző visszaosztások miatt Mr. Negyven Százaléknak is gúnyolták a háta mögött. Lackner mesélt arról is, hogy Kránitzot a mohósága miatt a helyi MSZP kiszavazta az őszi önkormányzati választások jelöltjei közül.

A hangfelvételekből kiderül az is, hogy ezek után Lackner és Gajda mégsem akarták teljesen elengedni Kránitz kezét, így ötletelni kezdtek azon, hogy hogyan mentsék meg Mr. Negyven Százalékot.

A felvételek szerint mivel ezt nem tudták letárgyalni az ellenzéki összefogás többi pártjával, ezért Lackner elmondása szerint Gajda Péter polgármester azt találta ki, hogy Kránitzot nevezzék ki a vagyonkezelő igazgatójának újabb öt évre, dupla fizetésért.

A Péter meg egy hülye kijelentést tett, amit gyorsan lecsaptam. Újra gyorsan kinevezzük a Kránitzot 5 évre, dupla annyi fizetésért. Így is keres öt kiló bruttót.

A vonatkozó hangfelvétel valamikor a nyár elején készült, most pedig pontosan ez történt, amely tovább erősíti a hangfelvételen elhangzott információk hitelességét.

Hír TV

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!