2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Belföld

Külföldi kapcsolatokat épít az LMBTQ-mozgalmat támogató parlamenti képviselőcsoport

A gyermekvédelmi törvényt ellenző EP-képviselőkkel tárgyalt a Sokszínű Magyarországért parlamenti képviselőcsoport.

  • Külföldi kapcsolatokat épít az LMBTQ-mozgalmat támogató parlamenti képviselőcsoport

Külföldön is kapcsolatépítésbe kezdett a Sokszínű Magyarországért – ország­gyűlési képviselőcsoport az LMBTQ-emberekért. Az ötpárti, ellenzéki munkacsoport honlapján olvasható beszámoló szerint Bedő Dávid, a képviselői csoport elnöke és Simon Noel, a csoport koordinátora Brüsszelbe, Hágába és Varsóba is ellátogatott, hogy szövetségeseket szerezzen – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Mint kiderült, a Sokszínű Magyarországért delegáltjai a lengyel LMBTQ parlamenti képviselői csoport tagjaival arról egyeztettek, hogy a jövőben egy V4-es, az LMBTQ területén folytatott együttműködésnek a kereteit fogják kidolgozni, amelybe a cseh és a szlovák partnereket is bevonják. Varsó főpolgármesteri hivatalának esélyegyenlőségi referensével, Karolina Zdrodowskával is találkoztak, a téma az volt, hogy a lengyel fővárosban hogyan segítik elő az LMBTQ-közösségeknek a biztonságos közeg és környezet megteremtését.

A hágai út során a holland balliberális D66 párttal – köztük Eric Klaverrel, a párt LMBTQ-tagozatának, a ­Pride66-nak az alapítójával és elnökével – találkoztak, vele kampánystratégiákról és tapasztalatokról esett szó.

A legnagyobb sikereket azonban kétségkívül Brüsszelben érték el, hiszen a belga szenátus elnökével, Stephanie d’Hose-zal, az Európa Tanács LMBTQ-jelentéstevőjével, Christophe Lacroix képviselővel, valamint az Európai Parlament LMBTQ-jogokkal foglalkozó csoportjának (LMBTQ Intergroup) tagjai­val – nevezetesen Moritz Körnerrel, a német FDP képviselőjével, Cyrus Engerer máltai képviselővel, Marc Angellel, az EP-alelnökével, Kim van Sparrentakkal, az EP LMBTQ-jogokkal foglalkozó csoportjának társelnökével, Maria Walshsal, az Európai Néppárt képviselőjével, Pierre Karleskind francia képviselővel, valamint Malin Björk svéd képviselővel – is egyeztetni tudtak.

Érdemes megjegyezni, hogy Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője szintén ezeknek a képviselőknek a támogatását kérte, amikor a magyar gyermekvédelmi törvény ellen szervezkedett az Európai Parlamentben.

A teljes cikk IDE KATTINTVA érhető el.

Borítókép: A Sokszínű Magyarországért nevű országgyűlési képviselőcsoportban öt ellenzéki párt képviselteti magát, fotó: Facebook / Sokszínű Magyarországért

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!