2020. február 23.,
vasárnap, Alfréd napja

Kudarcot vallott az ellenzék

Hír TV

2019. szeptember 6., péntek 18:59

Az ellenzék nem heverte ki az utóbbi idők választási vereségeit, ezért sem összefogni nem tudtak, sem olyan jelölteket találni, akik képesek lehetnek a települések vezetésére- mondta Kósa Lajos a Borsod megyei kormány-párti polgármester-jelölteknek tartott fórumon. A Fidesz-KDNP kampány-főnöke szerint októberben nem országos politikai harcosokat, hanem város-vezetőket kell választani.

358 településéből 106-ban indított polgármester jelöltet Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Fidesz-KDNP. Kósa Lajos a pártszövetség kampányfőnöke szerint megbukott az ellenzéknek az a taktikája, hogy minden kormánypárti jelölt ellen egy közös jelöltet indít. A politikus kifejtette, hogy a 169 tízezer főnél nagyobb település közül 53-ban született valamilyen ellenzéki összefogás, és csupán 31-ben állítottak egységes jelöltet az ellenfelek.

A fórumnak helyet adó Miskolcon a város jelenlegi jegyzőjét, Alakszai Zoltánt indítja a Fidesz-KDNP. A polgármesterjelölt szerint az ország harmadik legnagyobb városa akkor tud fejlődni, ha együtt tud működni Magyarország kormányával, és folytatni tudja a 9 éve megkezdett fejlesztési programot. Alakszai Zoltán a többi között vállalta, hogy a következő években a diósgyőri stadion után egy újabb világszínvonalú sportlétesítményt hoznak létre.

Alakszai Zoltán emlékeztetett arra, hogy az elmúlt 9 évben összességében 17 milliárd forintot fordítottak sportfejlesztésre Miskolcon.

 

Hír TV