2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kudarcot kudarcra halmoz Karácsony

Valódi zöldítés helyett csak a zöldérzetre helyezte a hangsúlyt a főpolgármester az elmúlt négy évben, kampányígéreteit ezen a területen sem valósította meg – írta meg a Metropol.

  • Kudarcot kudarcra halmoz Karácsony

Mint jelezték, sem az évi 15 ezer fa ültetését, sem érdemleges zöldítést nem valósította meg Karácsony Gergely az elmúlt négy évben, aki azt is megígérte megválasztása előtt, létrehozza Budapest legnagyobb zöldövezetét a Margit-szigettől a Római-partig, és új parkot létesít Észak-Csepelen, illetve Ferencvárosban.

A főpolgármester a 2019-es ígéreteit döntően nem valósította meg, sőt a Tarlós István vezette Budapesthez képest a város jelentősen visszaesett. A magát zöldnek valló főpolgármester évekre tönkretette Budapest zöldfelületeit a kertészek szerint – ráadásul a légszennyezettségi adatok is emelkedtek a biciklisávok okozta közlekedési dugók miatt.

A portál emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely első döntéseinek egyike volt, hogy klímavészhelyzetet hirdetett. Ezt az ígéretét betartotta, de ehhez csak egy papírt kellett aláírnia.

A főpolgármester a valódi zöldítés helyett egy zöldszerű élménnyel kezdte gazdagítani a várost: úgynevezett méhlegelőkkel vagy legújabb nevükön virághotelekkel szórta tele Budapestet. Volt eset, hogy a kutyafuttató bánta, de ez zömében a nyílt közterületeken létesített embermagasságú gazt, illetve toklászmezőket jelentett, ami miatt rengeteg kutyás panaszkodott évekig.

A fővárosiak azóta sem láttak méhrajokat, csak temérdek gyomot és elhanyagoltságot. A szakszerűtlen területgondozás és a zöldfelületek hosszú távú elhanyagolása miatt számos kertész jelentkezett, hogy felhívja a budapestiek figyelmét arra: Karácsony Gergely évekre tönkreteszi a főváros zöldfelületeit.

Karácsony másik nagy önmegvalósítása a kerékpáros imázs – talán azért, mert a zöldítés érzését kelti, miközben egyetlenegy négyzetméternyi plusz zöldfelületet sem jelent, és elég hozzá pár vödör sárga festék, főleg, ha az embernek nincs városfejlesztési koncepciója. A főváros azonban négy év alatt szinte semmit nem zöldült, a beton vagy a térkő sem szorult vissza. A bicikliállomásokkal, forgalmirend-változásokkal a főpolgármester a levegő tisztaságára hivatkozott, de éppen ellenkezőjét érte el, úton-útfélen dugó van, így gyakran a szmog és a zajszennyezés is nagyobb lett Budapesten.

Emellett Karácsony Gergely elvette a Lánchidat és a Nagykörút egyik sávját az autósoktól, és odaadta a gyalogosok, az autósok és a bicikliesek közül a legkisebb létszámú közösségnek, a kerékpárosoknak, akik azokat nem tudják kihasználni. 

A teljes cikket a Magyar Nemzet Online-on olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

Deutsch Tamás: megvannak az induláshoz szükséges jelölések + videó

A Fidesz valamennyi képviselőjelöltje alig néhány óra alatt összegyűjtötte a június 9-i választásokon történő induláshoz szükséges ajánlásokat - jelentette be a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, a párt közösségi oldalára feltöltött videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!