2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Kruchina testvérek: A tüntetők ma már biztonságban élhetnek jogaikkal

Már rég feloszlatták és összeverették volna a tüntetőket, ha a baloldal lenne kormányon, mint 2006-ban – ezt üzenték az SZFE mellett kiállóknak a 2006-os rendőri brutalitás sértettjei. A Kruchina testvérek Credo című műsorunkban azt mondták: a hallgatók ma már élhetnek demokratikus jogaikkal, és szabadon kinyilváníthatják véleményüket. Az október 23-ára szervezett tüntetés politikamentesnek indult, de végül számos ellenzéki politikus részt vett a megmozduláson.

  • Kruchina testvérek: A tüntetők ma már biztonságban élhetnek jogaikkal

A Műegyetem előtt gyülekeztek október 23-án a tüntetők, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügye mellett demonstráljanak. Innen a Március 15. térre vonultak, ahol fáklyákat gyújtottak, majd tovább mentek az Uránia Filmszínház elé. Bár a szervezők az eseményt politikamentesnek hirdették meg, mégis több politikus is feltűnt a tömegben. Budapest főpolgármestere azt mondta, hogy a közügyekkel kapcsolatos véleménynyilvánítás mindenképp politikai kérdés. 

Megdöbbentő, hogy a 2006-os események felelősei továbbra is a politikai élet aktív szereplői – erről beszéltek a Hír Tv Credo című műsorában a Kruchina testvérek. A testvérpár testközelből tapasztalta meg, hogy milyen brutálisan léptek fel a rendőrök, a Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde után kirobbant tüntetéshullám során.

A Kruchina testvérek hangsúlyozták: időközben felnőtt egy olyan generáció, amely kisgyermek volt csupán a 2006-os események idején és ezért számukra ez már csak történelem. Ezért is érzik feladatuknak, hogy emlékeztessék a fiatalokat arra, mi történt, akkor azokkal, akik élni próbáltak a szabad véleménynyilvánítás jogával.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!