2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Közzétette a Szentszék a pápa hivatalos magyarországi programját

A katolikus egyházfő három napot tölt el Budapesten, április 28-án, pénteken érkezik és 30-án távozik. A pápa látogatásának csúcspontja a Kossuth téren tartandó szentmiséje lesz. Magyarországon eddig háromszor volt hivatalos pápalátogatás.

  • Közzétette a Szentszék a pápa hivatalos magyarországi programját

Ferenc Pápa 2021-ben látogatott Magyarországra. Ez volt a harmadik pápalátogatás itthon. Szeptember 12-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus utolsó napján érkezett hazánkba a katolikus egyház feje, aki a történelmi jelentőségű vallási esemény zárómiséjét celebrálta a Hősök terén.

A Vatikán hivatalos közlése szerint Ferenc pápa ismét hazánkba látogat. A katolikus egyházfőt április 28-án 10 órára várják Magyarországra. A hivatalos fogadtatás, majd a Sándor-palota előcsarnokában tartandó ceremónia után a program szerint bő egy órán át tart megbeszéléseket Novák Katalin köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel. Ezt követően a civil társadalom képviselőivel, illetve diplomatákkal folytat megbeszéléseket, délután pedig a magyar egyházi vezetőkkel, továbbá szeminaristákkal találkozik.

A pápa magánlátogatást tesz a Boldog Batthyány-Strattmann László Intézet gyermekeinél is, majd szegényekkel és menekültekkel beszélget. Később fiatalokkal találkozik a Papp László Budapest Sportarénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!