2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Közterületen is kötelező a maszk

Mától a 10 ezer főnél nagyobb települések egyes közterületein is kötelező a maszkhasználat. A területek kijelölése a polgármesterek feladata. Parkokban, zöldterületeken és sporttevékenység során azonban nem kell felvenni a maszkot. A rendőrök mellett a honvédség is ellenőrzi a szabályok betartását.

  • Közterületen is kötelező a maszk

Bevonják a hadsereget a kijárási tilalom fenntartásába

– jelentette be a miniszterelnök az operatív törzs ülése után. Orbán Viktor a belügyminiszterrel és a honvédelmi miniszterrel egyezett meg, hogy a katonák a hatóságok munkáját segítik, fenntartják a közrendet és a közbiztonságot, illetve ellenőrzik a kijárási tilalom betartását.

A honvédség a maszkviselést is ellenőrizni fogja - erről már operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese beszélt. Kiss Róbert ismertette: legtöbben a kereskedelmi üzletekben nem viselik a maszkot szabályszerűen, de csaknem 900 ember ellen a tömegközlekedési eszközökön is intézkednie kellett már a rendőröknek.

Kedd éjféltől a 10 ezer főnél nagyobb települések egyes közterületein is kötelező a maszk viselése. Sporttevékenység végzése közben, illetve parkokban és zöldterületeken viszont továbbra sem kell hordani.

Az emberek többsége egyetért az intézkedéssel. De volt olyan is, aki csak a büntetés miatt tartja be a szabályt.

Zugló polgármestere a kerület teljes közterületén kötelezővé tette a maszkot.

A maszkviseléssel nem a rendőrnek teszünk szívességet

- jelentette ki az országos tisztifőorvos. Müller Cecília hangsúlyozta: alig van már olyan család, ahol ne fordult volna elő koronavírus fertőzés.

Müller Cecília hozzátette: az eddigi számok alapján az elhunytak 7%-ánál nem találtak semmilyen alapbetegséget. Ezért is fontos a maszkviselés, ami 80%-kal csökkentheti a fertőzés továbbadását.

Kapcsolódó tartalom:

Orbán Viktor: A katonaság is részt vesz a kijárási tilalom betartatásában

 

Müller: Járványügyi szempontból minden téren fegyelmezettséget kell mutatnunk

Életbe léptek az új védelmi intézkedések

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!