2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Belföld

Közel 2000 nyugdíjas még mindig nem kapta meg a támogatást

Közel 2000 nyugdíjas még mindig nem kapta meg a 8000 Ft-os juttatását Józsefvárosban. Pikó András jelenlegi polgármester ezt korábban adminisztratív okokkal magyarázza. A Fidesz nem érti a késedelem okát, mivel ezzel korábban semmilyen probléma nem volt és a forrás is rendelkezésre állt.

  • Közel 2000 nyugdíjas még mindig nem kapta meg a támogatást

Minden 65 év feletti kerületi lakónak pénzügyi támogatást ad az önkormányzat -erről döntött az Idősek Világnapja alkalmából Józsefváros volt Fideszes vezetése. Az októberben felállt új balliberális vezetésű kerületben azonban még mindig nem kapták meg az érintettek a juttatást.

Pikó Andrástól novemberben azt szerettük volna megtudni, hogy pontosan mikor fizetik ki a nyugdíjasoknak járó támogatást, de a polgármester nem volt hajlandó híradónk kérdésére válaszolni. Később adminisztratív okokkal magyarázta a késlekedést.

„Úgy hogy a kollégáink hétvégén is vállalnak túlmunkát úgy talán van esélyünk arra, hogy most azt tűztük ki, hogy talán január 31-én érünk a végére”

- mondta Pikó András, Józsefváros polgármestere. 

Kicsit több mint 2 héttel a vállalt dátum előtt meg akartuk tudni a városrész első emberétől, hogy most hogy állanak a támogatások kifizetésével azonban Pikó Andrást többszöri próbálkozás után sem értük el.

„A kétezerhez közelít azoknak a nyugdíjasok száma, akik még mindig nem kapták meg az idősek világnapja alkalmából még a Fidesz-KDNP-s vezetés által nekik megítélt támogatást„

- fogalmazott a Fidesz józsefvárosi frakcióvezetője, Vörös Tamás. 

Közel kétezer kerületi nyugdíjas a mai napig nem kapta meg a juttatást. – erről a Fidesz Józsefvárosi frakcióvezetője beszélt híradónknak. Vörös Tamás szerint aggályos, hogy az önkormányzat egy ilyen egyszerű ügyet sem tud kezelni. Hozzátette a felelősséget el kell vállalnia a baloldali városvezetésnek Pikó Andrásnak pedig nem visszafelé kell mutogatnia.

„Ha ilyen egyszerű ügyekben képtelen a Pikó András és az általa újonnan kinevezett apparátus megoldani ilyen egyszerű kérdéseket, akkor az ennél jóval komplexebb feladatmegoldást kívánó kerületi ügyek vitele is kárt fog szenvedni. Mi azt látjuk, hogy jelen pillanatban ahelyett, hogy a baloldali vezetés azzal foglalkozna, hogy a kerület ügyeit előre vigye, fejlesztéseket dolgozzon ki, azokat valamilyen módon menedzselje, ahelyett folyamatos médiaszereplésekkel próbálja pótolni az érdemi munka hiányát”

- hangsúlyozta Vörös Tamás. 

De nem csak Józsefvárosban akadozik a nyugdíjasok támogatása. Kávét, teát, tésztát és led-izzókat ajándékozott az időseknek éveken keresztül Újpest korábbi Fideszes vezetése. Az új momentumos polgármester Déri Tibor vezette testület azonban ezt kritizálta. Azzal támadták a korábbi polgármestert, hogy 100 millió forinttal segítette a nyugdíjasokat.

Karácsony Gergely pedig a kampányában ígérte, hogy 20 ezer forint rezsitámogatást ad télen a nyugdíjasoknak. Ebben a fűtési szezonban azonban biztosan nem kapják már meg a támogatást az érintettek.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!