2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Belföld

Kövér: Maradtak még gyógyításra szoruló magyar sebek

Csak a keresztény erkölcsön alapuló Európának van jövője – ezt mondta Kövér László az első világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából tartott állami megemlékezésen az Operaházban.

Az Országgyűlés elnöke szerint az első világháborút lezáró békeszerződések bár a nemzetek önrendelkezését ígérték, Európában ma már sokan a nemzetek létjogosultságát is vitatják a globalizáció jegyében. Azt mondta: a magyar politikusok egy része a békeszerződés aláírásakor elárulta a hazát, mert az önálló államért lemondott a magyarság ezeréves szülőföldjének kétharmadáról. A külhoni magyarokat ma is sújtó igazságtalanságok pedig szerinte arra emlékeztetnek, hogy maradtak még gyógyításra szoruló magyar sebek.

– Az első világháború akkor ér majd mentálisan is véget, ha nekünk, a ma élő nemzedékeknek lesz kellő bölcsességünk és erőnk kimászni jelképes lövészárkainkból keleten és nyugaton, északon és délen egyaránt. Ha megértjük, hogy mások elszegényítése nem lehet senki jólétének tartós forrása, ha megértjük, hogy más veszteségeire és megalázására alapozva senkinek nem lehet valódi nyeresége és szabadsága. Ha megértjük, hogy az embereket tartósan nem a pénz, hanem csak az erkölcs tudja összekötni. Jövője csak egy olyan nemzetállamnak van, amely a keresztény erkölcs, az értékteremtő munka és a méltányos nemzetközi együttműködés fundamentumán áll – fogalmazott Kövér László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!