2020. május 27.,
szerda, Hella napja

Kövér László: Identitásrombolók és -védők küzdelme zajlik Európában

Hír TV

2019. október 31., csütörtök 11:26

Identitásrombolók és identitásvédők küzdelme zajlik ma az európai politikában, gazdaságban és kultúrában, a magyar alaptörvény ugyanakkor biztosítja az önvédelem lehetőségét a civilizációs támadásokkal szemben - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön, a kereszténydemokrácia 75 éves magyarországi fennállását ünneplő tanácskozáson az Országházban.

A KDNP országgyűlési frakciója és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) szervezte ünnepi ülésen Kövér László úgy fogalmazott: "mindaz, ami a napjainkban az európai politikában, gazdaságban és kultúrában történik, lényegét tekintve nem egyéb, mint az identitásrombolók és identitásvédők küzdelmének a vetülete".

A házelnök hangsúlyozta: mindezek ismeretében és tapasztalatában "kellő szerénységgel, de jó szívvel" mondhatják el, hogy a kereszténydemokrata képviselőkkel együtt megalkotott és elfogadott magyar alaptörvény az "identitásvédelem legkorszerűbb közjogi eszköze", amely biztosítja az önvédelem lehetőségét mindazon civilizációs támadásokkal szemben, amelyek Európát - és benne Magyarországot - fenyegetik az előttünk álló időkben.

"Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, amelynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak" - fogalmazott Kövér László.

Ma a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) az egyetlen történelmi, kereszténydemokrata, keresztényszociális, és az egyetlen világnézeti párt a magyar politikai palettán - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke csütörtökön az Országházban.

Rámutatott: a KDNP az egyetlen történelmi párt, amelyik a porondon maradt, és ez annak köszönhető, hogy hűségesek maradtak ahhoz a kereszténydemokrata örökséghez, amelyet az alapítóatyák lefektettek. Ez az az erkölcsi alap, amely 75 éven át megtartotta a kereszténydemokráciát Magyarországon - mutatott rá a kisebbik kormánypárt elnöke.

Hozzátette: KDNP az egyetlen kereszténydemokrata és keresztényszociális alapokon álló párt, és az egyetlen világnézeti párt is egyúttal.

Semjén Zsolt beszélt arról is, hogy ma a Fidesz-KDNP szövetsége nemcsak Magyarország, hanem az Európai Unió legsikeresebb politikai konstrukciója is. Ezen belül a világnézeti KDNP mellett a Fidesz egy kereszténydemokrata ihletettségű nagy gyűjtőpárt, amelyik biztosítani tudja, hogy a szükséges számú szavazat meglegyen a kormányzáshoz - mutatott rá.

Harrach Péter, a kisebbik kormánypárt frakcióvezetője, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség elnöke kiemelte: nagy bátorság kell ahhoz, hogy a politika világában valaki ma a keresztény utat válassza. A jelző kötelez, ennek meg kell felelni - jelentette ki, hangsúlyozva: ma sok támadás éri azt, aki a keresztény értékrendet következetesen képviseli.

MTI, Hír TV