2019. február 18.,
hétfő, Bernadett napja

Kövér László: Az ország jobb ellenzéket érdemel

Hír TV

2019. február 11., hétfő 09:08, frissítve: hétfő 09:13

Minimum pénzügyi következményre számíthat az a 38 országgyűlési képviselő, aki a decemberi 12-i parlamenti ülésnapon rendbontást követett el – jelentette ki az Országgyűlés elnöke az ECHO TV-ben.

Emlékezetes, hogy a tavaly decemberi, utolsó parlamenti ülésszakon botrányos körülmények között sikerült módosítani a Munka törvénykönyvét. Kövér László az esetet a magyarországi parlamentarizmus egyik legsúlyosabb rendbontásának nevezte, a botrányban részt vett képviselők számára pedig súlyos szankciókat javasolt. A házbizottság nyilvánvalóan ezt nem fogadja el konszenzusosan. tehát a plenáris ülés dönt majd arról elfogadják-e a javaslatot. 38 parlamenti képviselőt érint ez – közölte az Országgyűlés elnöke.

A házelnök felidézte, amikor 2010 előtt Gyurcsány Ferenc irányította az országot a fideszes képviselők – az Országgyűlés tekintélyét tiszteletben tartva – úgy fejezték ki a legmélyebb megvetésüket és elutasításukat, hogy egyszerűen kivonultak az ülésteremből, amikor – Kövér szavai szerint – a nemzetáruló, gonosztevő miniszterelnök szót kapott a parlamentben.

Egyébként a parlamenti munkában folyamatosan részt vettünk és megpróbáltuk az érveinkkel magunk mellé állítani a többséget. Ahogy a példa mutatja, nem sikertelenül. Lehet, hogy nekik is ezzel kellene próbálkozni – tette hozzá.

A baloldalnak az az ördögi tulajdonsága, hogy nem szokott foglalkozni erkölcsi gátakkal, erkölcsi problémákkal – ezt már azzal kapcsolatban jelentette ki Kövér László, hogy úgy tűnik, a baloldali, balliberális ellenzéki pártok „kiengedték a karanténból a Jobbikot”, hiszen most már mindegyikük szemrebbenés nélkül mentegeti a Sneider Tamás vezette pártot.

Az Országgyűlés elnöke az erkölcstelenségre példaként hozta fel, hogy a kommunista és zsidó származású Rákosi Mátyás is szívélyesen beengedte a kommunista pártba azokat a nyilasokat, akik a világháború éveiben zsidókat lőttek a Dunába.

Kövér László szerint Magyarország jobb ellenzéket érdemelne, hiszen a demokrácia működéséhez hozzátartozik, hogy választás révén kormányváltás történik, ebben az esetben pedig nem szabadna, hogy összeomoljon a rendszer, hanem az új kormánynak egy meglévő értékközösség alapján kezdhesse meg a munkát, de ez az értékközösség ebben a pillanatban Magyarországon is hiányzik.

Echo TV