2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni

Következik:

A trónfosztott királyság 11:25

Belföld

Kövér László: Az Európai Unió vezetése a globális magánhatalmak érdekeit képviseli

Az Országgyűlés elnöke szerint Európa a támadások célkeresztjében áll, napjainkra a globális magánhatalmak politikai értelemben túszul ejtették az Európai Unió vezetését.

  • Kövér László: Az Európai Unió vezetése a globális magánhatalmak érdekeit képviseli

Európa a támadások célkeresztjében áll, napjainkra a globális magánhatalmak politikai értelemben túszul ejtették az Európai Unió vezetését, amely nem az európai érdekeket képviseli a külvilágban, hanem magánhatalmak érdekeit az európai tagállamokkal és lakosságukkal szemben – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyarországi Református Egyház Közös Zsinatán.

Arra figyelmeztetett, hogy annak a világhatalmi átrendeződésnek, amelynek „a küszöbén állunk”, nem az a tétje, hogy a jövőben melyik keleti vagy nyugati állam, vagy államcsoport fogja uralni a világot. Kitért arra is, hogy a Kárpát-medencei magyar református nemzetstratégiában foglaltak szerint a magyar református egyház legfontosabb közös feladatának az egyház "belső szellemi, lelki védvonalainak megerősítését" tekinti.

A magyar református egyház pontosan látja és súlyán kezeli ezen küldetését és a legfontosabb közös feladatának az egyház belső szellemi, lelki védvonalainak megerősítését tekinti. Ez a legfontosabb szolgálat templomban, iskolában, családban, közéletben, az élet minden területén. Az előttünk, reformátusok előtt álló jövő megnyeréséhez pedig legfőképpen gyülekezetépítésre van szükség – fejtette ki Kövér László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

Karácsony könnyen megoldhatná a budapesti helyzetet

A Kúriánál pattog a labda, Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is beadta kérelmét. Pedig a főpolgármesternek lenne erre egy egyszerűbb lehetősége is. Akár le is mondhatna, és akkor egyértelműen új választást kellene kiírni.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!