2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Kovács Zoltán: Újabb liberális beszélt a Magyarországról szóló elfogult tudósításokról

„A legtöbb NGO jelentős befolyást gyakorol a külföldi újságírókra a Magyarországról szóló cikkek esetében” – írta az államtitkár.

  • Kovács Zoltán: Újabb liberális beszélt a Magyarországról szóló elfogult tudósításokról

„Miért nem vagyok meglepve? Részben, mert ezek az állítások nem egyedülállóak liberálisoktól az utóbbi időszakból a Magyarországról szóló elfogult tudósítás témájában. Őszintén szólva, alig várom, hogy mi lesz a következő” – írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár angolul a Twitteren csütörtökön.

Kovács Zoltán az abouthungary.hu oldalon angolul olvasható cikkében úgy fogalmazott: a 24.hu és az Index korábbi újságírója egy Skype interjúban őszintén beszélt arról, hogy amikor Magyarországról kell tudósítani a külföldi médiában, akkor a nemzetközi NGO-k „kezében van az összes kártya”.

A legtöbb nem kormányzati szervezet (NGO) – például az Amnesty International és a Soros György által finanszírozott más szervezetek – jelentős befolyást gyakorolnak a külföldi újságírókra a Magyarországról szóló cikkek esetében.

Az írás a Magyar Nemzet online cikkére utal, amelyben a 24.hu és az Index egyik korábbi újságírója arról beszélt, hogy a balliberális újságírókat gyakorlatilag utasítgatják a Soros-szervezetek. Az újságíró a Skype-interjúban egyebek mellett elmondta, hogy munkájuk során alapos instrukciókat kapnak, kikkel beszélhetnek, illetve hogy miként függnek az NGO-któl.

„Meghívtak Brüsszelbe és Strasbourgba, hogy egyedi eseményekről tudósítsak. Ilyen szituációkban az újságírókat gyakorlatilag utasítják, hogy hova menjenek, és kivel beszéljenek” – fogalmazott. Az újságíró szerint nem jó, hogy a sajtó munkatársai ilyen mértékben függenek az NGO-któl és úgy vélte, ilyen körülmények között nehéz transzparensen működni.

 

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!