2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Háború Ukrajnában 04:40

Belföld

Kovács Zoltán: Újabb liberális beszélt a Magyarországról szóló elfogult tudósításokról

„A legtöbb NGO jelentős befolyást gyakorol a külföldi újságírókra a Magyarországról szóló cikkek esetében” – írta az államtitkár.

„Miért nem vagyok meglepve? Részben, mert ezek az állítások nem egyedülállóak liberálisoktól az utóbbi időszakból a Magyarországról szóló elfogult tudósítás témájában. Őszintén szólva, alig várom, hogy mi lesz a következő” – írta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár angolul a Twitteren csütörtökön.

Kovács Zoltán az abouthungary.hu oldalon angolul olvasható cikkében úgy fogalmazott: a 24.hu és az Index korábbi újságírója egy Skype interjúban őszintén beszélt arról, hogy amikor Magyarországról kell tudósítani a külföldi médiában, akkor a nemzetközi NGO-k „kezében van az összes kártya”.

A legtöbb nem kormányzati szervezet (NGO) – például az Amnesty International és a Soros György által finanszírozott más szervezetek – jelentős befolyást gyakorolnak a külföldi újságírókra a Magyarországról szóló cikkek esetében.

Az írás a Magyar Nemzet online cikkére utal, amelyben a 24.hu és az Index egyik korábbi újságírója arról beszélt, hogy a balliberális újságírókat gyakorlatilag utasítgatják a Soros-szervezetek. Az újságíró a Skype-interjúban egyebek mellett elmondta, hogy munkájuk során alapos instrukciókat kapnak, kikkel beszélhetnek, illetve hogy miként függnek az NGO-któl.

„Meghívtak Brüsszelbe és Strasbourgba, hogy egyedi eseményekről tudósítsak. Ilyen szituációkban az újságírókat gyakorlatilag utasítják, hogy hova menjenek, és kivel beszéljenek” – fogalmazott. Az újságíró szerint nem jó, hogy a sajtó munkatársai ilyen mértékben függenek az NGO-któl és úgy vélte, ilyen körülmények között nehéz transzparensen működni.

 

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!