2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Kovács Zoltán: Magyarországon mostanra mindenhol jelen van a vírus

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján új eljárási rendet jelentett be az országos tisztifőorvos.

  • Kovács Zoltán:  Magyarországon mostanra mindenhol jelen van a vírus

 

Az operatív törzs sajtótájékoztatóját Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár nyitotta meg, elmondta, hogy minden jel arra mutat, hogy elkerülhetetlen a tömeges megbetegedések fázisa. A sajtó munkatársai védelmében mostantól a sajtótájékoztatók online fognak zajlani, személyi változás nem lesz, a sajtó munkatársai azonban így szélesebb körben tudnak kérdést feltenni, melyet előre jelezniük kell a press@koronavirus.gov.hu mail címen, továbbra is egy kérdésre és egy válaszra lesz lehetőség személyenként. Kovács Zoltán hangsúlyozta a tájékoztatás fontosságát és az utasítások betartására is figyelmeztetett, hiszen a vírus Magyarországon mostanra mindenhol jelen van.

Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője elmondta, hogy jelenleg is zajlik a kórházak finomhangolása, fontos, hogy a tömeges megbetegedések időszakában is mindenki részesülhessen a megfelelő ellátásban. Lakatos Tibor elmondta, hogy a továbbra sem tervezik bevezetni a kijárási tilalmat vagy a bizonyos városok lezárását. A hatósági karanténokat folyamatosan ellenőrzik, eddig 3065 darab van az országban, ellenőrzik az üzletek nyitvatartási rendjét is, eddig 7 esetben adtak helyszíni bírságot, 9 esetben pedig szabálysértési bírságot. Az operatív törzs vezetője jelezte, azok az állampolgárok, akik semmibe veszik a hatósági utasításokat gyakorlatilag több ezer egészségügyi dolgozó és rendőr munkáját veszik semmibe. Az áruforgalom továbbra  is biztosított bel-és külföldön egyaránt, jelenleg a határátkelőkön átlagosan 60-120 perc között kell várakozniuk a szállítóknak. A időszakosan megnyitott humanitárius folyosókkal kapcsolatban elmondta, hogy folyamatos egyeztetés van a magyar és a különböző országok hatóságai között és csak olyanoknak van lehetőségük az átkélésre, akiknek biztosított a hazajutásuk. A mai napon Szlovákiával egyetértésben született egy olyan megegyezés, hogy a határtól 30 km-re dolgozó alkalmazottak átléphetnek a szomszédos országba a holnapi naptól, de csak munkáltatói igazolással.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos közölte, hogy a fertőzöttek száma a mai napra 73-ra nőtt, állapotuk különböző, jellemzően enyhe tüneteket produkálnak, de vannak súlyos megbetegedések is, jelenleg hat beteget ápolnak a Dél-pesti Centrum Kórház intenzív osztályán. A laboratóriumi vizsgálatok száma folyamatosan nő, a vizsgálatokat a WHO által javasolt módon végzik, felderítik a közeli kontaktokat és őket is vizsgálatnak vetik alá

 Müller Cecília elmondta, hogy már nem csak importált megbetegedések vannak, a vírus terjed, főleg kisebb közösségekben könnyű elkapni. Amennyiben felmerül a gyanú, hogy valaki fertőzött azonnal fel kell hívnia a háziorvosát, az Országos Mentőszolgálat segítségével lehetőséget biztosítanak  az otthoni mintavételre így a fertőzés gyanús betegnek nem kell utaznia, csak a mintát szállítják. Amennyiben kiderül, hogy a beteg fertőzött, de mindössze enyhe tüneteket produkál úgy maradhat házi karantén van azonban el kell különülnie hozzátartozóitól, amennyiben erre nincs lehetőség továbbra is biztosítanak kórházi ellátásra. Kijelölésre került 5 járványkórház. Jelenleg a csoportos megbetegedések időszakában járunk, azonban nem lehet tudni mikor lépünk át a tömeges megbetegedések időszakába. Müller Cecília nyomatékosan megkért mindenkit arra, hogy tartsa be az előírásokat

 

Gulyás Gergely: Fenn kell tartani a munkaviszonyokat

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!