2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Kovács Zoltán: Magyarország európai szinten is példát mutathat

A jelenlegi európai politikai légkörben nagyon fontos kapcsolatot tartani azokkal a politikai szereplőkkel, akik nyitottak, fogékonyak a magyar és a közép-európai álláspontra, ha Európa-politikáról, az Európai Unió jövőjéről, illegális migrációról van szó - mondta a kormányszóvivő kedden Rómában a közmédiának.

  • Kovács Zoltán: Magyarország európai szinten is példát mutathat

Kovács Zoltán tárgyalásairól beszámolva elmondta: elsősorban az olasz sajtó képviselőivel találkoztak, de egyeztetnek még a miniszterelnöki hivatalt vezető államtitkárral, Giancarlo Giorgettivel is.

Közölte: ahogy lényegében elkezdődött az európai parlamenti választási kampány, szükségét érzik, hogy elmondhassák a magyar kormány terveit. Mint mondta, beszéltek az illegális migrációról és a családpolitikáról, utóbbi témában a nemzeti konzultáció újabb fordulójáról; szerinte ezeken a területeken a magyar eredmények „európai szinten is példaértékűek” lehetnek.

Úgy folytatta: Giancarlo Giorgettivel is a nagy európai kérdésekről fognak beszélni és vázolják a magyar elképzeléseket. Hozzátette: látják, hogy vannak gazdasági problémák Olaszországban és úgy vélik, ha megosztják a magyar modell működésének elemeit, segíthetnek.

Azzal kapcsolatban, hogy amikor Orbán Viktor miniszterelnök augusztusban tárgyalt Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel, a Liga vezetőjével, „központi téma volt” a közös politikai stratégia, Kovács Zoltán azt mondta: a Fidesz-KDNP pártszövetség az Európai Néppárt keretei között vesz részt a kampányban, de nyitottak kormányzati és pártpolitikai szinten is minden olyan együttműködésre, amely a többi között az illegális migráció, az európai intézményrendszer működése, Európa jövője szempontjából az európai emberek érdekeit képviseli.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!