2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Kovács Zoltán: A szakszervezetek is beszálltak az EP-kampányba

Sztrájkot hirdetett a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt mondta: sajnálattal látja, hogy bizonyos szakszervezetek beszálltak az EP kampányba.

  • Kovács Zoltán: A szakszervezetek is beszálltak az EP-kampányba

Több ezren csatlakozhatnak a március 14-ére meghirdetett országos közszolgálati sztrájkhoz a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint.

Nem nélkülözhető a kormányzati tárgyalás ebben az ügyben, mert anélkül, hogy egy bérfelzárkóztatási programban komolyan gondolkodna a kormány maradt az ágazatonkénti vertikális megoldás, ami nem vezet semmire. Itt horizontálisan szükséges jelentőset előre lépni, ha nem akarjuk azt, hogy kiürüljön az ország és a fiatalok elmenjenek külföldre – mondta Boros Péterné az MKKSZ elnöke. 

Boros Péterné felhívta a figyelmet: a közigazgatás területén csak ott lehet sztrájkolni, ahol szakszervezet működik, és csak akkor, ha a dolgozók több mint fele csatlakozik. Hozzátette a munkabeszüntetés törvényes lesz. Mindhárom ágazat közös követelése, hogy a nyugdíjasok a nyugdíjuk megtartása mellett dolgozhassanak a közszférában, a túlóratörvény visszavonása, továbbá a Nemzeti Munkaügyi Kerekasztal létrehozása.

Kovács Zoltán szereptévesztésként értékelte a sztrájkot. A közszolgálatban dolgozók esetében az elmúlt években több olyan életpálya programot, béremelési, jövedelem növelési programot indítottunk, mely pontosan abból indul ki, hogy ellentétben a 2010 előtti kormányokkal mi a közszolgálatban dolgozókat meg szeretnénk becsülni. Ezért kezdtük a tanárokkal, folytattuk a fegyveres testületek dolgozóival, az egészségügyben dolgozókkal azokat a programokat, amelyek közép és hosszú távon is kiszámíthatóvá teszik ezeknek a területeknek a működését – nyilatkozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár. Elmondta: sajnálattal látja, hogy bizonyos szakszervezetek beszálltak az EP-kampányba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!